Освітяни розповіли про нюанси ЗНО-2015

Освіта
Юлія Обелець11 грудня 2014 о 16:002180 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Освітяни розповіли про нюанси ЗНО-2015
У Міністерстві освіти і науки України пройшов вебінар за участю директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука.

Освітяни розповіли про нюанси ЗНО-2015Фото gbooks.in.uaУсі бажаючі в онлайн режимі змогли поставити питання щодо складання тестів зовнішнього незалежного оцінювання та умов прийому до вищих навчальних закладів у 2015 році.

Тезисно відповіді на найактуальніші питання

  • Відповідно до Умов прийому 2015 року, вищі навчальні заклади України 16 грудня оприлюднять на своїх сайтах правила прийому. Кожний університет самостійно визначатиме перелік предметів, сертифікати ЗНО з яких абітурієнт повинен надати. Окрім цього, ВНЗ визначить тест зовнішнього незалежного оцінювання якого рівня – простого чи поглибленого – потрібно складати вступнику.
  • У порівнянні з минулим роком, програми ЗНО з 11 предметів залишилися без змін, а в програми з трьох предметів – внесені лише незначні зміни.
  • Випускники минулих років, які вступатимуть до ВНЗ у 2015 році обов’язково складатимуть тести ЗНО.
  • Складання тесту з української мови та літератури – обов’язковий для всіх абітурієнтів, незалежно від навчального закладу, до якого вони планують вступити. Ті абітурієнти, які не пройдуть пороговий бал з цього предмету – не зможуть стати студентами у 2015 році.
  • Щодо порогового балу, то він визначатиметься експертною комісією під час проведення тесту. Експертна комісія встановить кількість тестових балів, яку може набрати мінімально підготовлений абітурієнт. Нарахування балів проводитиметься за шкалою від 100 до 200, але 100 балів отримають тільки ті, хто подолає пороговий бал.
  • На підконтрольних українській владі територіях Донецької та Луганської областей ЗНО буде проведено так само, як і у будь-якій іншій області України. Для тих учнів 11-х класів, які зараз закінчують навчання на територіях, не контрольованих українською армією, потрібно буде отримати український атестат про загальну середню освіту. Для цього потрібно буде звернутися у будь-який загальноосвітній заклад, розташований на території України, що сьогодні не є окупованою, і скласти у цьому закладі освіти державну підсумкову атестацію у формі екстернату. Тільки після отримання атестату державного зразка вступники зможуть зареєструватися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти для складання ЗНО.
  • Майбутні абітурієнти з АР Крим, Донбасу матимуть такі ж права для складання тестів ЗНО, як і вступники з інших областей України, але обов’язково за наявності українського атестату про загальну середню освіту.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter