Полтавські школярі 4 та 7 класів нарешті отримають підручники

Освіта
Ольга Правденко21 січня 2016 о 09:05928 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавські школярі 4 та 7 класів нарешті отримають підручники
Підручники уже доставили до обласних управлінь освіт України.

Полтавські школярі 4 та 7 класів нарешті отримають підручникишколярі отримають підручники

Нагадаємо, що в Україні учні 4 і 7 класів досі не отримали підручників. У Міносвіти обіцяли доставити підручники в школи після 1 грудня, потім пообіцяли, що дітей забезпечуть книгами одразу після Нового року. І лише вчора, 20 січня, під час брифінгу на тему «Видання підручників для учнів 4 та 7 класів загальноосвітніх навчальних закладів» директор Державної наукової установи МОН «Інститут модернізації змісту освіти» Наталія Вяткіна повідомила:

– Підручники доставлено до місцевих управлінь освіти, а отже – держзамовлення виконано, – цитують її на Урядовому порталі.

За словами директора Інституту, до 31 грудня 2015 року всі підручники – 334 назви загальним накладом 5573,7 тис. примірників видані коштом державного бюджету на суму 158083,0 тис. гривень, були доставлені до департаментів (управлінь) освіти і науки обласних державних адміністрацій.

Наталія Вяткіна зазначила, що Міністерство освіти і науки України виконало і забезпечило фінансування закупівлі шкільних підручників з урахуванням оплати 50% їх вартості за рахунок коштів державного бюджету. Інші 50 % підручників закуповуватимуть на місцях. Такий порядок видання, придбання та доставки підручників і посібників застосовується в країні вперше.

Директор інституту повідомила, що у всі області в кінці 2015 року було перераховано 80 мільйонів гривень у якості освітньої субвенції, за рахунок яких місцеві органи можуть замовляти підручники.

Читайте також: Головний освітянин Полтавщини заявив про наміри звільнитись

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter