Релігійні організації можуть засновувати дитсадки та школи

Освіта
Надія Труш3 липня 2016 о 15:511187 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Релігійні організації можуть засновувати дитсадки та школи
Відтепер релігійні організації зможуть засновувати навчальні заклади – дитсадки, технікуми, позашкільні заклади, школи й університети, які будуть ліцензуватись і надавати освіту державного стандарту.

Релігійні організації можуть засновувати дитсадки та школиРелігійні організації можуть засновувати дитсадки та школи. Фото galagov.tv

Депутати Верховної Ради України дозволили релігійним організаціям засновувати навчальні заклади.

2 червня Верховна Рада України ухвалила закон «Про внесення змін до
деяких законів України щодо заснування релігійними організаціями навчальних закладів» (Реєстраційний №1447). За дане рішення проголосували 237 із 327 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі, пише pravda.com.ua.

Даним законом вносяться зміни в частину четверту статті 11 Закону України «Про загальну середню освіту». Ними передбачено, що релігійні організації, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законодавством порядку, можуть бути засновниками (власниками) загальноосвітніх навчальних закладів.

Також внесено зміни до Закону України «Про дошкільну освіту». Ними передбачено, що у дошкільних навчальних закладах допускається діяльність релігійних організацій за умови, що вони є засновниками такого дошкільного навчального закладу. Закон передбачає, що релігійні організації, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законодавством порядку, можуть бути засновниками (власниками) дошкільних навчальних закладів.

Також зазначено, що Кабмін має протягом одного місяця з дня набрання чинності цим Законом привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом та забезпечити перегляд і приведення центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом; забезпечити набрання чинності відповідними нормативно-правовими актами одночасно з введенням в дію цього Закону.

Довідково: в Європі та США засновані церквами школи мають вже кількасот річну історію, здебільшого користуються популярністю через високу якість освіти, а в деяких країнах – отримують пряме державне фінансування.

До теми: Запрацювали консультативні телефонні лінії для абітурієнтів

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter