У МОН назвали ТОП-10 спеціальностей за кількістю бюджетників

Освіта
Юлія Обелець10 серпня 2016 о 10:05928 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У МОН назвали ТОП-10 спеціальностей за кількістю бюджетників
У першу трійку рейтингу бюджетних спеціальностей увійшла «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка»

У МОН назвали ТОП-10 спеціальностей за кількістю бюджетниківУ МОН назвали ТОП-10 спеціальностей за кількістю бюджетників. Фото – provce.ck.ua

Після підбиття попередніх підсумків вступної кампанії 2016 року до трійки спеціальностей з найбільшим обсягом бюджетних місць увійшли спеціальності «Середня освіта» – 13 тис. 307 місць, «Медсестринство»– 8 тис. 810 місць, та «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» – 7 тис. 407 місць. Про це йдеться на Урядовому порталі

– Спеціальність «Середня освіта» дійсно набрала найбільшу кількість бюджетників. Потрібно розуміти, що за цією спеціальністю навчаються майбутні вчителі для середньої школи – це і вчителі географії, і вчителі історії, і вчителі біології, тобто спеціальність одна, але дуже широка, - зазначив директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Олег Шаров.

Четверте та п’яте місце в рейтингу посідають «Будівництво та цивільна інженерія» та «Фінанси, банківська справа та страхування» – 7 тис 267 та 6 тис 450 місць відповідно.

Спеціальність «Право» знаходиться лише на сьомій сходинці – 5 тис. 983 місця. На шостому місці «Право» випереджає спеціальність «Галузеве машинобудування» – 6 тис. 050 місць.

– У цьому році запровадили адресне розміщення державного замовлення. За його результатами надали рекомендації для зарахування на бюджет, у тому числі на всі місця з природничих та технічних спеціальностей. Наразі бажаючі подали оригінали своїх документів, а в іншому разі рекомендовані на бюджет втратили отриману можливість. При цьому ми бачимо, що технічні спеціальності утримали у себе бюджетників й там навчатиметься достатня кількість дітей, - наголосив Олег Шаров.

Восьме та дев’яте місця займають «Облік і оподаткування» – 5 тис. 908 місць та «Початкова освіта» – 5 тис. 287 місць.

Закриває десятку спеціальність «Комп’ютерні науки та інформаційні технології», на ній в цьому році навчатимуться 4 тис. 985 студентів-бюджетників.

Нагадуємо, що до 18 години 10 серпня ще можна написати заяву та подати оригінали документів на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб. Списки зарахованих на контракт університети мають вивісити 12 серпня.

При визначенні ТОП-10 спеціальностей з найбільшим обсягом бюджетних місць враховувалась загальна кількість зарахованих на бюджетні місця за усіма рівнями та ступенями освіти (бакалавр, магістр, спеціаліст та молодший спеціаліст), а також бюджетні місця як державних, так і комунальних ВНЗ.

До теми – Топ-200 Україна»: про рейтинг полтавських вишів в країні

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter