Спростити подачу документів при вступі обіцяють 2017 року

Освіта
Юлія Обелець20 липня 2016 о 18:261054 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Спростити подачу документів при вступі обіцяють 2017 року
Наступного року у МОН пообіцяли вдосконалити систему вступу.

У МОН розповіли, як спростять подачу документів при вступіУ МОН розповіли, як спростять подачу документів при вступі. Фото – pntu.edu.ua

Якщо розвести в часі подачу заяв на вступ до магістратури та бакалаврату, а також автоматизувати завантаження даних атестатів – система електронної подачі заяв зможе бути доступною навіть у перші «пікові» дні вступної кампанії. Про це під час прес-конференції на тему «Вступна кампанія 2016: екватор» сказала Перший заступник Міністра освіти і науки України Інна Совсун.

– Електронна система вступу себе виправдовує. Але вже зараз ми працюємо над тим, щоб вдосконалити систему та спростити процедури для абітурієнтів. У нас вже є рішення, які на наступний рік можна буде впровадити для покращення діючої системи, - цитують Інну Совсун на сайті МОН.

Основне навантаження на електронну систему вступу в цьому році створювало завантаження скан-копій додатків до атестату для перевірки середнього балу. В перший день абітурієнти завантажували на сайт скан-копії дуже великого розміру, що створювало додатковий трафік і обмежувало доступ до системи.

Міністерство сподівається, що вже в наступному році вдасться запустити електронну базу, в яку вноситимуть середній бал атестату і він буде автоматично завантажуватися в кабінет вступника так само, як зараз це робиться з результатами ЗНО.

– Також очевидне рішення – розвести вступ на різні освітньо-кваліфікаційні рівні. Зробити принаймні так, щоб магістри і бакалаври не намагалися одночасно подати документи, - додала Інна Совсун.

Нагадаємо, що у перші дні вступної кампанії поточного року виникали технічні збої електронної системи вступу

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter