У полтавській школі №20 Перший дзвоник відбувся із міським головою (ФОТО)

Освіта
Ольга Матвієнко1 вересня 2016 о 12:552698 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У полтавській школі №20 Перший дзвоник відбувся із міським головою (ФОТО)
Дітей і батьків запросили на 8.00.

Цього року до в загальноосвітній школі №20 перший раз поріг школи переступили близько 60 дітей, тобто два класи. Широко позіхаючи і ще не звикнувши до думки, що вони школярі, діти уважно слухали слова другої мами – класного керівника. У руках тримали прапорці із логотипом та девізом школи «Ми відкриті для цілого світу!».

У полтавській школі 20 Перший дзвоник відбувся із міським головою60 першокласників прийшли цього року до 20 школи. Фото Ольги Матвієнко

Цього дня комунальний заклад відкрив двері і для поважного гостя – полтавського міського голови Олександра Мамая. Свою промову, як зазвичай, він розпочав із жарту:

– Добрий день, діти!

– Добрий день, – відповів дружний хор голосів.

– А чого ви кричите? Я не глухий! – пожартував Мамай.

Далі звернувся до дітей, батьків та колективу освітян не як чиновник, а як батько чотирьох дітей та дідусь чотирьох онуків:

– Радий бачити, що ви всі готові до нового навчального року. Я теж готовий – готовий брати участь у підготовці нашого підростаючого покоління. Я один із тих, хто розуміє, що таке народити дитину, виростити її, підготувати до школи. Ми з вами розуміємо, що майбутнє нашої незалежної держави в маленьких руках наших дітей, – сказав міський голова.

Нагадаємо, що на святкуванні 25 річниці незалежності України Олександра Мамая не помітили.

– Шановні вчителі, як міський голова, я прекрасно розумію, що ви за таку символічну плату не просто приходите до школи, не просто відпрацьовуєте години, а вкладаєте в дітей всі свої знання і душу, – підкреслив Мамай. – Обіцяю, скільки вистачить сили і наснаги перейматися не тільки дітьми, а й вами.

Нагадаємо, що міська влада особливо проявляє турботу про педагогів до дня вчителя. Минулого року 2,5 тисячам освітян подарували по 600 гривень, а шестеро отримали квартири.

Традиційно на святі пролунав перший дзвінок, точніше – три. У дзвіночки калатали троє одинадцятикласників, які взяли на руки трьох первачків.

Потім у небо випустили кульки – цифри 2 і 5, які символізують 25 річницю незалежності. Дотримуються у цій школі і власних традицій – другокласники передали першокласникам дві м’які іграшки, про яких нові школярі піклуватимуться протягом року і братимуть із собою на різноманітні заходи, записуючи все це у щоденник класу.

Також одинадцятикласники вручили кожному першокласнику по значку із емблемою школи і, взявши малечу за руку, провели урочистою ходою по шкільному подвір’ю.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter