У вересні запрацює агентство з якості вищої освіти

Освіта
Надія Труш18 червня 2016 о 09:33878 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У вересні запрацює агентство з якості вищої освіти
Міністр освіти і науки Лілія Гриневич окреслила план заходів із якнайшвидшого запуску Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

У вересні запрацює агентство з якості вищої освітиУ вересні запрацює агентство з якості вищої освіти. Фото dukhovnist.in.ua

Про це вона розповіла під час зустрічі з представниками обраними до Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, пише спеціалізоване освітнє видання.

– Оскільки Нацагенство є вкрай важливим органом для реформування вищої
освіти в Україні, воно має запрацювати якнайшвидше. Щоб не витрачати час, ми пропонуємо розглянути підготовлений чіткий покроковий план заходів, який дозволить, за умови злагодженої співпраці, вже за декілька місяців запустити роботу агентства. Ми готові забезпечити його державну реєстрацію та підготовку необхідних документів та рішень на рівні Міністерства освіти і науки України та Кабінету Міністрів України, зокрема щодо змін до Статуту та чисельності працівників секретаріату агентства. Так само і представникам обраним до Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти пропонується підготувати проекти нормативних документів, необхідних для початку роботи агентства, – запропонувала Лілія Гриневич.

Представники, обрані до Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, у свою чергу погодилися із необхідністю прискорення запуску агентства та запропонували створити робочу групу з цього питання.

Членами Нацагенства мають стати люди із бездоганною репутацією, щоб ні у кого не виникало сумнівів щодо їх рішень. Також міністр зауважила, що Міносвіти в жодний спосіб не буде втручатися в процес прийняття рішень Нацагентства, однак підкреслила, що надзвичайно важливим є прозорість та публічність його рішень.

– Рішення мають прийматися агентством у законний спосіб, прозоро і публічно для суспільства. Ми будемо наполягати на відкритості ваших рішень – вони не мають бути прийняті кулуарно, за закритими дверима. І громадяни, і держава, яка забезпечуватиме фінансування Нацагенства із державного бюджету, мають бути повністю впевнені у чесності та справедливості рішень цього органу, – зазначила Гриневич.

За словами міністра, виконання покрокового плану надасть можливість вже у вересні 2016 року провести перше легітимне засідання членів Національного агентства з питань якості вищої освіти.

Міністерство готове наразі надати приміщення у власній будівлі, а також приміщення Українського центру оцінювання якості освіти, щоб сприяти пришвидшенню роботи. Якщо ми працюватиме злагоджено, то вже 1 вересня Національне агентство має шанси розпочати свою роботу.

До теми: Школярі вчитимуться до 1 липня

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter