В Україні збираються скоротити видатки на освіту і медицину

Освіта
Надія Труш20 жовтня 2015 о 16:501261 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 В Україні збираються скоротити видатки на освіту і медицину
Зменшення держнадходжень внаслідок впровадження податкової реформи потребуватиме скорочення видатків. У групу ризику можуть потрапити сфери соціального забезпечення, медицини та освіти.

В Україні збираються скоротити видатки на освітуВ Україні збираються скоротити видатки на освіту. Фото osvita.ua

Згідно з оновленими оцінками, модель податкової реформи передбачає зменшення державних надходжень на додаткові 60 мільярдів гривень. Про це йдеться на спеціалізованому освітньому порталі.

– Відповідно, приблизно на таку саме суму, близько 60 мільярдів гривень, потрібно зменшити і рівень видатків. Цього вимагає закон, аби не зруйнувати економічну стабільність, – цитують Наталію Яресько, голову Міністерства фінансів України. -

Проте які саме видатки зменшуватимуть, поки що невідомо.

Як підкреслила міністр фінансів, один з основних напрямків видатків – це фінансування національної безпеки та оборони. Другий значний напрямок видатків – це фінансування державного боргу. Інші найбільші статті видатків – соціальне забезпечення, медицина та освіта.

– Таким чином, щоб забезпечити скорочення державних видатків, необхідні надзвичайно складні рішення, і ці рішення мають пропонувати профільні міністерства разом з Міністерством фінансів, разом з суспільством, разом з парламентом, - сказала міністр.

До теми: Директорів шкіл обиратимуть за конкурсом

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter