ЗНО нарешті стало неминучою умовою вступу до українських університетів

Освіта
Юлія Обелець10 жовтня 2014 о 09:011840 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 ЗНО нарешті стало неминучою умовою вступу до українських університетів
Остання шпаринка в законах, яка дозволяла уникати тестування, зникла.

ЗНО нарешті стало неминучою умовою вступу до українських університетівЗНО. Фото oblosvita.com

ЗНО з 2015 року стане обов'язковим для всіх абітурієнтів. Навіть для тих, хто йтиме до вишів після навчання в закладах середньої спеціальної освіти, йдеться на ТСН.

Принцип, коли випускник школи вступав до коледжу чи технікуму, а потім переходив одразу на другий курс університету, не складаючи зовнішнього оцінювання, з нового року не працюватиме. За словами директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігора Лікарчука, наступної вступної кампанії виші просто не прийматимуть документи без результатів ЗНО. Це є вимогою нового закону про вищу освіту, котрий набув чинності в серпні цього року.

– Всі, хто вступає для здобуття вищої освіти, повинні проходити зовнішнє незалежне оцінювання. Тобто навіть ота шпаринка, яка існувала у нас до цього року, коли ті, хто вступав у технікуми, в коледжі, а потім ішов на другий курс університету, і таким чином уникали ЗНО, - тепер ця шпаринка зникає. Не зможуть подавати документи до університетів ті, хто не склав ЗНО, - пояснив Лікарчук.

Це не єдине нововведення в українській системі вищої освіти. Так, університети відтепер матимуть змогу самостійно визначати кількість предметів і перелік сертифікатів ЗНО.

– Університети, відповідно до 44-ої статті цього закону, тепер мають право самостійно визначати кількість предметів і перелік сертифікатів зовнішнього оцінювання, які вони будуть використовувати під час вступної компанії, - наголосив Лікарчук. Остаточний проект умов приймання до вищих навчальних закладів Міністерство освіти побіцяло оприлюднити не пізніше 15 жовтня.


Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter