Міністр України агітує за кандидата в народні депутати від 151 округу

Політика
Ольга Матвієнко30 червня 2016 о 14:581228 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Міністр України агітує за кандидата в народні депутати від 151 округу
Фото кандидата з міністром розмістили на білбордах у Пирятинському районі.

Спостерігачі ОПОРИ в Пирятинському районі зафіксували білборд на якому кандидат в народні депутати в ВО 151 Олексій Рябоконь зображений в компанії міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового та міститься напис: «Працюємо разом для громади». Дане зображення може містити ознаки порушення виборчого законодавча.

Міністр України агітує за кандидата в народні депутати від 151 округуБілборди розмістили в Пирятинському районі. Фото надане громадянською мережею ОПОРА

Читайте також: У Заводському кандидат до Верховної Ради по 151 округу агітував під час концерту до Дня Конституції

В штабі Олексія Рябоконя ОПОРІ говорять, що підтримка Кутового є суто як громадянина України та колишнього депутата 151 виборчого округу:

– Вони співпрацювали ще під час того, коли Кутовий був народним депутатом, а Рябоконя делегувала громада міським головою. На той час вони мали спільні проекти, тому досить добре знайомі.

Згідно з пунктом 2 та 3 частини 1 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів» участь у передвиборній агітації забороняється:

«2) органам виконавчої влади, органам влади Автономної Республіки Крим та органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам;

3) у робочий час посадовим і службовим особам органів, зазначених у пункті 2 цієї частини, крім випадків, коли відповідна посадова чи службова особа є кандидатом у депутати».

– Посада Міністра накладає на Тараса Кутового певні обов’язки. У тому числі, щодо ведення виборчої агітації. Публічні заклики та використання образу Міністра у друкованій агітаційній продукції Олексія Рябоконя може асоціюватися у виборців з агітацією посадової особи в робочий час. Відповідно, такі дії мають ознаки порушення виборчого законодавства в пункті 3 частини 1 статті 74, – говорить Дар’я Черкашина, представник громадянської мережі ОПОРА.

Раніше Тарас Кутовий в інтерв’ю газеті «Події та коментарі» відкрито заявив, що на виборах підтримує кандидатуру Олексія Рябоконя:

– Я бачу тільки одного кандидата, за якого говорять його справи. Це чинний міський голова Пирятина Олексій Рябоконь.

Нагадаємо, Тарас Кутовий двічі поспіль перемагав у ВО 151 в 2012 та 2014 роках.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter