Орендодавців, які здають житло переселенцям, хочуть звільнити від податків

Політика
Ольга Правденко8 лютого 2016 о 18:2412831 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Орендодавців, які здають житло переселенцям, хочуть звільнити від податків
Мета законопроекту – уникнути дискримінації за регіональною ознакою.

Орендодавців, які здають житло переселенцям, хочуть звільнити від податківПільги хочуть надати,як орендодавцям, так і особам, котрі шукають житло. Фото з сайту jurliga.ligazakon.ua

У парламенті зареєстрований законопроект № 3844 «Про внесення змін до
Податкового кодексу України щодо оренди житла внутрішньо переміщеними особами» (ініціатор – нардеп Наталія Веселова, «Самопоміч»), – пише «Юрліга».

Проектом пропонується звільнити орендодавців від сплати ПДФО на кошти, отримані від здачі в оренду житла для внутрішньо переміщеної особи.

Також запропоновано встановити податкову пільгу для переселенців, які самостійно вирішують свої житлові проблеми, орендуючи житло (в розмірі, що дорівнює 200 відсоткам суми пільги, визначеної підпунктом 169.1.1 пункту 169.1 статті 169 ПК).

Читайте також: Із вірою в мир і повернення додому – історії переселенців зі Сходу

Як говориться в пояснювальній записці, прийняття таких змін повинно зупинити дискримінацію за регіональною ознакою, посприяти інтеграції внутрішньо переміщених осіб в територіальні громади. Автор проекту вважає, що внаслідок інформаційної війни внутрішньо переміщені особи стикаються з негативним ставленням до них і небажанням надавати їм житло в оренду.

«Коло» вирішило з’ясувати, скільки полтавців здають своє житло в оренду. Як повідомили у державні податковій інспекції у місті Полтаві, зведеної інформації щодо того скільки в обласному центрі орендодавців квартир немає, оскільки ця інформація реєструється в річній декларації і не потребує окремої додаткової реєстрації.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter