Перед підвищенням тарифів обіцяють реформувати систему субсидій та пільг

Політика
Юлія Обелець14 лютого 2015 о 13:021782 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Перед підвищенням тарифів обіцяють реформувати систему субсидій та пільг
Міністерство соціальної політики пропонує провести всеосяжну реформу системи надання субсидій і пільг українським громадянам, перш ніж ухвалювати рішення про подальше підвищення комунальних тарифів.

Перед підвищенням тарифів обіцяють реформувати систему субсидій та пільгПеред підвищенням тарифів обіцяють реформувати систему субсидій та пільг. Фото expres.uaПро це сказав під час Години питань до уряду у Верховній Раді міністр соціальної політики України Павло Розенко, передає Українська правда.

– Без реформування системи отримання субсидій говорити про підвищення тарифів неможливо. За нашими розрахунками, на сьогодні право на субсидію мають понад 3 млн сімей, але поки своїм правом скористався лише мільйон сімей, - сказав міністр.

На думку Розенка, ключовою причиною такої ситуації є недовіра громадян до існуючих умов надання пільг, черги у соціальних службах і велика кількість документів, які необхідно подати.

Розенко представив парламентаріям один з варіантів спрощення системи надання пільг, коли кожний громадянин одержить поштою спеціальне повідомлення від соціальних служб, в якому потім вкаже свої доходи і фінансові можливості.

– Все це можна буде надіслати до управлінь соцзахисту поштою. Жодного втручання, у чергах стояти не треба, - наголосив міністр, додавши, що такий підхід істотно спростить доступ громадян до отримання пільг.

Як повідомлялося, за даними Мінсоцполітики, середній розмір субсидій на оплату житлово-комунальних послуг в опалювальний сезон 2014-2015 років збільшився на 62% порівняно з аналогічним періодом 2013 року - до 335 гривень.

До теми - Полтавці можуть скористатися новим видом соціальної допомоги

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter