Порошенко підписав урядовий закон щодо оптимізації соцвидатків

Політика
Юлія Обелець5 січня 2016 о 08:011435 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Порошенко підписав урядовий закон щодо оптимізації соцвидатків
Президент України Петро Порошенко підписав урядовий закон для оптимізації соціальних видатків, який входить в пакет так званих "бюджетних законів".

Порошенко підписав урядовий закон щодо оптимізації соцвидатківПорошенко підписав урядовий закон щодо оптимізації соцвидатків. Фото – tsn.uа

Згідно з інформацією сайту Ради, закон повернуто до парламенту 31 грудня за підписом президента. Про це йдеться на tsn.uа

Нагадаємо, що 24 грудня 2015 року закон "Про внесення змін до законодавчих актів щодо стабілізації фінансового стану держави та удосконалення окремих положень соціальної політики" (№ 3628) з третьої спроби підтримали 228 народних депутатів.

Законом встановлено, що індексація доходів населення проводиться в разі, якщо величина індексу споживчих цін перевищила поріг індексації в розмірі 103% (згідно чинного законодавства – 101%).

В ряд законів внесено зміни, згідно з якими у період з 1 січня до 31 грудня 2016 року максимальний розмір пенсії з урахуванням надбавок, підвищень і доплат не може перевищувати 10 740 грн.

Внесені зміни в закон про пенсійне забезпечення передбачають, що працівники сфери освіти, охорони здоров'я, соціального забезпечення зможуть виходити на пенсію за вислугою років при наявності спеціального стажу лише по досягненню 55 років/

Надання ряду пільг інвалідам, учасникам війни, тим, на кого поширюється дія закону про статус ветеранів війни, переклали на органи місцевого самоврядування і місцеві бюджети.

Крім того, скасовані пільгові умови вступу до вишів, які раніше були передбачені для окремих категорій абітурієнтів. Згідно із законом, тепер їм можуть призначати соціальну стипендію і додаткову матеріальну допомогу.


Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter