Рада дозволила реструктуризацію боргів підприємств перед банками

Політика
Юлія Обелець14 червня 2016 о 15:08904 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Рада дозволила реструктуризацію боргів підприємств перед банками
Щоб не допустити банкрутсв підприємств, нардепи проголосували за дозвіл реструктуризації боргів підприємств перед банками.

Рада дозволила реструктуризацію боргів підприємств перед банкамиРада дозволила реструктуризацію боргів підприємств перед банками. Фото – www.rbc.uaОсновною метою цього закону, як заявив заступник голови парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Руслан Демчак, «не допустити банкрутства підприємств, що працюють, не допустити помилок 90-х років, дати їм вижити». Про це йдеться на bbc.com

Реструктуризація боргів бізнесу перед банками має бути добровільною з обох боків. Ухвалення закону вже привітали у міністерстві фінансів і НБУ. Там очікують, що новий закон дозволить оздоровити банківську систему і зменшити обсяги проблемних боргів. Експерти оцінюють обсяги боргів підприємств, що підпадають під дію закону, у 200 млрд гривень. Визначення порядку реструктуризації боргів також було серед зобов'язань, які взяла на себе Україна перед МВФ.

До теми – Сервіси Мін`юста з реєстрації бізнесу можна отримати онлайн

Довідково: Реструктуризація боргу – це одна з форм реорганізації умов боргу, під час якої боржники і кредитори домовляються про відстрочення виплат заборгованостей за основною сумою кредиту і за відсотками, термін яких повинен наступити в певний період часу, а також про новий графік таких платежів.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter