«Свобода» та «Батьківщина» вирішили об’єднатися у міській раді Полтави

Політика
Андрій Іванов25 листопада 2015 о 13:371711 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 «Свобода» та «Батьківщина» вирішили об’єднатися у міській раді Полтави
Ці дві політичні сили висунуть свого кандидата на посаду секретаря міськради, тільки вони поки що тримають його прізвище у секреті.

«Свобода» та «Батьківщина» вирішили об’єднатися у міській радіЮліан Матвійчук та Олег Бєлоножко. Фото Андрія Іванова.

Фракція ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода» у Полтавській міський раді консолідуються для того, щоб протистояти «Солідарності» та «залишкам «Партії регіонів».

Ці політичні сили зобов’язуються висунути та підтримати спільного кандидата на посаду секретаря міської ради Полтави. Поки що відомо тільки те, що він буде «свободівцем». Прізвище кандидата поки що не розкривають. Також політичні сили планують розробити спільний проект регламенту ради сьомого скликання. Угодити представництво та керівників постійних депутатських комісій. Протидіяти корупції у Полтавській міській раді сьомого скликання.

- Від провладної партії «Солідарність» та «сателітів», таких, як Партія простих людей, у якості секретаря пропонується Андрій Матковський, зауважив Юліан Матвійчук, керівник фракції ВО «Свобода» у Полтавській міський раді. - Ці люди, лише прикриваються ширмою благоустрою та розвитком міста, за цим стоїть звичайний «отжим». І вони хочуть захопити місто. Тому жодного голосу від «Свободи» чи «Батьківщини» Андрій Матковський не отримає.

Олег Бєлоножко, керівник фракції ВО «Батьківщина» у Полтавській міськраді, заявив, що вони «проти того, щоб трибуна міської ради була заангажована».

- Ми повинні вирішувати соціальні економічні та побутові проблеми міста, - сказав Олег Бєлоножко. - Тези спільного регламенту виписані, але ще триває кропітка робота. Тривають компромісні переговори з «Самопоміччю». Ми віддали право на кандидата у секретарі «Свободі», так як ця політична сила найбільше проявила себе під час Революції гідності та подій на сході. Вони, можна сказати, це право заслужили кров’ю.

Крім того, «свободівці» переконані, що Олександр Мамай, діючий міський голова, також висуватиме свою кандидатуру. Але її також «Свобода» та «Батьківщина» не можуть підтримати. Оскільке це напевно буде представник колишньої «Партії регіонів».

Зараз «Батьківщина» та «Свобода» домовляються із «Самопоміччю» для того, щоб отримати більшість у міській раді.

Читайте також: Новообрані депутати міськради пропонують полтавцям брати попкорн і дивитись сесію онлайн

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter