В Україні хочуть зменшити кількість депутатів місцевих рад

Політика
Ольга Матвієнко22 грудня 2014 о 10:431222 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 В Україні хочуть зменшити кількість депутатів місцевих рад
Зменшення кількості депутатів місцевих рад скоротить видатки із бюджету.

В Україні хочуть зменшити кількість депутатів місцевих радКількість депутатів місцевих рад хочуть скоротити вдвічі або втричі. Фото – www.heroldmaster.kiev.ua

19 грудня у Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає внесення змін до статті 16 закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських селищних, міських голів».

Автори законопроекту – депутати Микола Томенко, Олексій Гончаренко і Віталій Чепинога.

– Даний законопроект пропонує зменшити загальну кількість депутатів місцевих рад з 240 тисяч депутатів щонайменше до 120 тисяч, наслідком чого стане і суттєве зменшення видатків з Державного бюджету України, йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Нині у законі передбачено, що кількісний склад місцевої ради визначається самою радою в межах між мінімальним і максимальним показниками відносно до кількості населення адміністративної одиниці. Зазвичай кількість депутатів за таких умов наближена до максимального числа.

У законопроекті пропонують ввести обмеження на безпідставне збільшення кількості обранців.

Подібний законопроект у Раду подали 12 грудня. Авторським колективом виступили десять депутатів, серед яких обранець від Полтавської області Тарас Кутовий. Вони взагалі пропонують скоротити кількість депутатів місцевих рад до 80 тисяч.

Автори цього варіанту змін до статті 16 навіть визначають число депутатів у радах різного рівня після місцевих виборів 2015 року:

  • для сільських рад – 6 депутатів
  • для селищних рад – 8 депутатів
  • для міських рад – від 14 до 50 депутатів (залежно від населення міста)
  • для районних у місті рад – 15 депутатів.

Обидва законопроекти нині на розгляді у профільних комітетах Верховної Ради.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter