У Полтаві на Кадетаріумі грав оркестр, читали вірші та кидали в Путіна яйцями

Полтавський вимір
Костянтин Корягін30 червня 2014 о 15:282128 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві на Кадетаріумі грав оркестр, читали вірші та кидали в Путіна яйцями
На концерт, присвячений до 178-річчя з дня заснування Кадетського корпусу, зібралося близько 300 чоловік, переважна більшість з них - молодь.

Кадетаріум - це низка акцій, заходів, концертів, виставок, які направлені привернути увагу суспільства до проблем Петровського Кадетського корпусу. Як відомо, зараз будівля стоїть у напівзруйнованому вигляді, в аварійному стані та без охорони.

Якщо раніше охорона стримувала спраглих до гострих відчуттів, то коли її зняли туди полізли всі, кому не лінь. Так Кадетський корпус перетворився на місце постійних п'янок та регулярних фотосесій. Кадетаріум організували група небайдужих полтавців. На кожному з концертів вони збирають підписи у всі можливі установи на захист будівлі. Не обійшлося без них і на цей раз - декілька хлопців ходили з листочками і просили всіх залишити свій підпис.

Один з організаторів Кадетаріуму, Трістанов Борис

Концерт розпочався з невеликого вступного слова одного з організаторів, Трістанова Бориса:

- Сьогодні ми святкуємо день заснування Петровського Кадетського корпусу. Одночасно з цим сьогодні рівно 40 днів від обіцянок нашого губернатора створити групу, яка б зайнялася проблемами Кадетського корпусу. Окрім обіцянки ми не чули нічого, - повідомив він.

Після його слова розпочався виступ полтавського камерного оркестру. Вони зіграли як класичні пісні, так і сучасні.

Одночасно з цим на території Кадетаріуму відбувалася барахолка - кожен міг пожертвувати якісь непотрібні речі, наприклад книжки. Всі речі викладалися на певне місце, де всі бажаючі могли їх купити за доволі демократичною ціною. Наприклад, більшість кних коштувала 20 гривень. Доречі, всі виручені кошти організатори вирішили віддати на потреби української армії.

Всі виручені кошти від "барахолки" підуть на благодійність

На концерті було дуже багато художників - хтось малював на великих дошках біля паркану, хтось просто на своїх полотнах.

Один чоловік зробив виставку своїх картин, біля яких постійно купчилися люди.

Виставка картин

Також на кадетаріумі можна було і смачно поїсти - всіх бажаючих пригощали овочевими ролами. Біля столику постійно стояла черга.

Також на Кадетаріумі організували "Bander Land" - тут можна було покидати водою чи яйцями в портрети Януковича, Путіна та Царьова. Всім бажаючим давали биту, щоб вдарити грушу, яка була виконана у формі матрьошки.

Такою табличкою вітали всіх, хто заходив на Кадетаріум з боку вул. Сінної

Після завершенню виступу камерного оркестру більшість людей почала розходитися. Та дехто залишився, щоб презентувати публіці, або навпаки, послухати, вірші. Після Кадетаріуму творча організація Magnum Opus вирішила провести відкриті читання, і якщо рівень віршів високий - автора запрошують у команду.

Поетичні читання, організовані Magnum Opus

Дивіться більше фото на нашому сайті.