На "Святі меду-2014" у Полтаві збирають гроші для військових

Полтавський вимір
Ольга Матвієнко8 серпня 2014 о 16:232384 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На "Святі меду-2014" у Полтаві збирають гроші для військових
Цьогорічне «Свято меду» в Полтаві проводять для збору коштів для армії.

Два дні у Полтаві триває «Благодійний марафон». Паралельно більше 20 пасічників із Полтавщини зібралися на вже традиційне «Свято меду».

На

– Цього року говорити про якесь свято не доводиться. Але цю назву знають на Полтавщині вже більше 20 років, тому вирішили її залишити. Наша мета і ціль цього року, об’єднавшись із Полтавським батальйоном небайдужих, допомогти армії, – говорить Наталія Сенчук, голова Спілки пасічників. – Коли бачиш хлопців, наших дітей, яких привозять поранених, то душа болить дуже. І тільки зараз розумієш, ніскільки насправді цінне життя.

Асортимент пасічників цього року не гірший, ніж у минулі. Хоча і говорять про певні складнощі у медозборі в певних районах.

– Весна була хорошою, потім було холодно, бджілки все поїли. Медозбори абсолютно різні. Біля мене луки і це виручає. А от пасічники із Шишацького району не приїхали навіть, бо немає чого виставити, – розповідає Сергій Хохич, пасічник.

Бджоляр говорить, що найбільше питають липовий мед або акацію. Але його цього року менше. Здебільшого ж вибирають за ціною.

Звичайно цього року мед трохи дорожчий, адже дорожчає все. Півлітрова банка меду коштує від 20 до 35 гривень.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter