Полтавці колядували у кав’ярнях і громадському транспорті

Полтавський вимір
Ольга Матвієнко8 січня 2015 о 09:562059 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці колядували у кав’ярнях і громадському транспорті
Виручені під час колядування гроші передадуть волонтерам на АТО, а цукерки – дітям із родин переселенців зі Сходу.

7 січня Полтава відзначала Різдво. Одна із старовинних традицій цього дня – колядування. Полтавка Юлія Пашковська поділилася своїми враженнями від цього дійства. Попри 15-градусний мороз, вони обійшли безліч полтавських родин і вітали співом перехожих у центрі міста. Колядували із благородною метою.

– Ходили чудовим, веселим гуртом колядувати на потреби армії! – написала Юлія на свої сторінці у соціальній мережі. – Усі наколядовані гроші підуть на рахунок Полтавського батальйону небайдужих, а солодощі віддамо діткам із сімей вимушених переселенців зі Сходу.

Полтавці колядували у кав ярнях і громадському транспортіКолядники передадуть зібрані кошти полтавським волонтерам на потреби АТО. Фото Юлії Пашковської

Дівчина розповіла, що їхній спів викликав у людей надзвичайно позитивні емоції:

– Ми обходили досить багато привітних квартир, заходили навіть у пару кав’ярень. А ще було весело колядувати в автобусі! Такий собі спонтанний різдвяний перфоманс. Кілька разів я сама ледь не розплакалась від реакції людей! Особливо запам’яталась жінка із квартири біля ЦУМу, яка говорила, що ніколи такого ще не чула і просто в шоці сиділа, поки ми співали. Говорила, що вже збиралась помирати, а тепер хоче ще пожити. А ще запам’ятались чоловіки з Дніпродзержинська, які робили ремонт у квартирі, і сказали нам, що ми їх дуже здивували, адже у них ніхто вже не ходить колядувати і це так чудово, що ми їм нагадали дитинство. Приємно було людям щось нагадувати, дарувати енергетику єднання, старовини та архетипу могутньої української культури!

Сьогодні, 8 січня колядники знову вирушають містом і запрошують усіх бажаючих поспівати різдвяних пісень. Збір оголосили о 12.30 у 104 кабінеті Полтавської облдержадміністрації.

Фото Юлій Пашковської

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter