У Полтаві на "барахолці" продають новорічні листівки й іграшкових баранців

Полтавський вимір
Ольга Матвієнко14 грудня 2014 о 13:012586 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві на "барахолці" продають новорічні листівки й іграшкових баранців
Вчетверте у Полтаві проходить «барахолка», на якій торгують, щоб виручити гроші для військових.

14 грудня полтавці вийшли на центральну вулицю міста Жовтневу хто з чим. Листівки, шкарпетки, іграшки, книги – усе це продають, щоб виручити гроші на потреби військових у зоні антитерористичної операції. «Барахолка» проходить в Полтаві вчетверте і цього разу має новорічну тематику.

У Полтаві на Цього разу "барахолку" провели у передноворічному дусі. Фото Ольги Матвієнко

Цього разу на «барахолку» торгувати прийшли близько 15 майстрів. Тут можна придбати криги, наприклад Бориса Пастернака або Марселя Пруста, журнали, hand made, зігрітися теплим чаєм або глінтвейном і скуштувати домашнього печива та кексів.

– Ми пекли із восьмої вечора до ранку. У нас є печиво із корицею, медом, імбиром. Усі продукти натуральні, а пекли справжні українські дівчата та жінки. Усе для наших воїнів. Ми дуже сподіваємося, що їм хоч якось буде тепліше від цього, – розповіла Анастасія Медвєдєва. Кекси із шоколадною глазур’ю дівчата прикрасили маленькими національними прапорами.

У Полтаві на Кекси, печиво-ялинки коштували від 2 до 10 гривень. Фото Ольги Матвієнко

«Барахолка» відкрилася близько 12.00. Майстри кажуть, що ажіотаж є і купують багато.

– Уже втретє беру участь у «барахолці». Продаю те, що виробляю своїми руками. Ще дитина ось передала журнали дитячі, іграшки. Про активність полтавців можу судити з того, що тільки розклалася, одразу почали підходити. Також, для порівняння, була на подібному заході в Києві, то менше було і людей, і попиту, – зазначила Світлана Кудрявець.

У Полтаві на Будиночки-пакуночки для маленьких подарунків. Фото Ольги Матвієнко

Не дивлячись на холодну погоду, полтавці готові стояти із виробами. Говорять, що в такий спосіб є можливість зібрати більше, ніж поставити десь скриньки.

– Минулого разу ми пробували і тут продавати, і пускали волонтерів містом, то у скриньки накидали мало просто так. Люди вже зараз звикли до цієї ситуації морально і, крім того, містом ходять багато волонтерів. А так ми продаємо дрібні речі, які можна подарувати комусь, і так ефективніше. За всі «барахолки» ми зібрали 21323 гривень і 55 копійок, – розповіла одна із організаторів «Різдвяної барахолки» Нато Мікеладзе.

Усі зібрані кошти, як і минулі рази, передадуть волонтерам із Полтавського батальйону небайдужих.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter