У Полтаві працівникам культури вручили квартири та грошові нагороди (фото)

Полтавський вимір
Юлія Обелець6 листопада 2014 о 17:012090 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві працівникам культури вручили квартири та грошові нагороди (фото)
6 листопада вітали носіїв культури Полтави з професійним святом – подарували премії, сертифікати на великі грошові суми та дві квартири.

Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва відзначають разом із Днем української писемності та мови (9 листопада)

Напередодні свята міська влада зібрала всіх носіїв цієї сфери у ПД «Листопад». Цього дня вони були не на сцені, як зазвичай більшість з них, а у глядацькій залі. До слова, серед представників культури – не лише представники мистецтва, а і працівники бібліотек та музеїв.

У Полтаві працівникам культури вручили квартири та грошові нагороди (фото)

Почали концертну програму традиційно з документального фільму, де показали слайди з різних культурних закладів духовної столиці України (музичні школи, музеї, галереї та школи мистецтв, бібліотеки).

Згодом на сцену вийшов міський голова Олександр Мамай. Він зачитав про досягнення і проблеми сфери культури. А потім більше 20 хвилин нагороджував кращих працівників (Народного артиста України, директорів закладів культури, інженерів, прибиральниць). Дарували по 500 гривень й букети, декому й нагрудні знаки. Колективам закладів культури – сертифікати на грошові винагороди: від 35 до 230 тисяч гривень.

Серед подарунків – два сертифікати на отримання однокімнатної квартири. Одна дісталась подружжю, яке працює в театрі Гоголя. Мова йде про помічника головного диригента оркестру Михайла Кобу та артистку Юлію Кобу.У Полтаві працівникам культури вручили квартири та грошові нагороди (фото)

Іншою щасливою володаркою такого презенту стала завідувач бібліотекою-філіалом №7 Людмила Заливча. Жінка ледь втримувала сльози, коли вийшла на сцену:

– Я дуже схвильована, але безмежно вдячна. 27 років працюю в бібліотеці. Але, думаю, за такий подарунок, потрібно працювати ще 270, – сказала пані Людмила, дякуючи міському голові.

У Полтаві працівникам культури вручили квартири та грошові нагороди (фото)

Сам очільник Полтави, після вислуханих усіх подяк у свій бік, промовив улюблену цитату, яку останнім часом полюбляє озвучувати:

– Відразу згадується мені після почутого твір Юрія Дольд-Михайлика «І один у полі воїн».

Після урочистостей носіям культури Полтави, яких у місті близько 2 тисяч, подарували концерт.

Нагадаємо, полтавським освітянам вручили квартири, подарунки, гроші та концерт подружжя Білоножків.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter