Українська греко-католицька церква продовжує молитися за мир в Україні

Полтавський вимір
Ольга Матвієнко8 липня 2014 о 17:415130 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Українська греко-католицька церква продовжує молитися за мир в Україні
​Українська греко-католицька церква раніше всіх інших релігійних громад почала боротьбу за перебування України у складі Європи.

Українська греко-католицька церква продовжує молитися за мир в УкраїніПроект "Єдина країна" започаткували у Полтавській ОДА. Фото Олега Журавльова

Про це сьогодні під час прес-конференції в ОКІА «Новини Полтавщини», що проходила в рамках інформаційно-просвітницького проекту департаменту «Єдина країна» повідомив адміністратор громади УГКЦ отець Юрій Кролевський, говориться на офіційному сайті Полтавської обласної державної адміністрації.

В Полтавській області УГКЦ представлена 12 релігійними громадами, які підпорядковуються Харківському екзархату. Громади мають 6 священників, 3 недільні школи. Греко-католики беруть активну участь у громадському та культурному житті області.

Українська греко-католицька церква продовжує молитися за мир в УкраїніОтець Юрій Кролевський. Фото Олега Журавльова

Так отці Юрій та Максим Кролевські активно займаються проведенням лекцій у школах, бібліотеках. На них слухачі можуть знайти відповіді на актуальні питання сьогодення – що криється під поняттям «патріотизм»; як зберегти цілісність України та єдність українського народу на базі християнських постулатів.

– Греко-католицька церква діє як для добра людини, так і для добра держави загалом. Адже держава для українців це – безумовно цілісність. Українська держава покликана гарантувати такий порядок, який є звичним для народу, його культури та світобачення. Ми повинні берегти та цінувати свою країну, – зауважив отець Юрій Кролевський. Церква є еталоном моральності, місцем зустрічі людини з Богом. Тому священнослужителі УГКЦ, розуміючи занепокоєння прихожан тим, що відбувається на території України, відкриті і завжди готові до спілкування.

Українська греко-католицька церква продовжує молитися за мир в УкраїніОтець Максим Кролевський. Фото Олега Журавльова

Окрему увагу в ході прес-конференції приділили рішенню Верховної Ради України про урочисте відзначення 150-річчя з дня народження митрополита УГКЦ Андрея Шептицького. Відповідна постанова була ухвалена 17 червня. Андрей Шептицький – культова постать в українській історії, святий приклад для наслідування. Його ім’я стало символом національного та духовного єднання народу. Із цього приводу Полтавська обласна державна адміністрація спільно з громадою греко-католиків має намір провести ряд заходів спрямованих на відзначення цієї пам’ятної дати.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter