15 березня у Верховній Раді вирішуватимуть, якою буде нова назва Комсомольська

Суспільство
Надія Труш7 березня 2016 о 11:151051 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 15 березня у Верховній Раді вирішуватимуть, якою буде нова назва Комсомольська
У місті хочуть провести референдум.

15 березня у Верховній Раді вирішуватимуть, якою буде нова назва Комсомольська15 березня у Верховній Раді вирішуватимуть, якою буде нова назва Комсомольська. Фото vestnik.in.ua

Місцева влада Комсомольська не відмовляється виконувати закон про декомунізацію, а навпаки, хоче зробити це демократично. Принаймні, такий висновок можна зробити з інформації, опублікованої на сайті Комсомольської міськради.

Мер міста Дмитро Биков заявив, що демократичний спосіб провести декомунізацію – винести питання про зміну назви міста на місцевий референдум.

– Питання полягає не в тому, виконувати закон чи ні, а в тому, яким чином його виконувати, – пояснив очільник міста.

Місцева влада має для цього зовсім мало часу – до15 березня, щоб внести пропозиції щодо нової назви. Якщо ж цього не буде зроблено, місто таки перейменують в Горішні Плавні. Цю назву внесено в проект Постанови Верховної Ради, схвалений парламентським комітетом з питань місцевого самоврядування за пропозицією Інституту національної пам'яті. Комсомольчани ж збирають підписи за нову назву міста – Борисфен.

Нагадаємо, ще раніше місцева влада озвучила, що Комсомольськ не перейменовуватимуть, назва міста буде абревіатурою.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter