Комсомольчани збирають підписи за нову назву міста

Суспільство
Ольга Правденко29 лютого 2016 о 16:221457 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Комсомольчани збирають підписи за нову назву міста
Мешканці Комсомольська не хочуть, щоб їхнє місто називалося Горішніми Плавнями, бо вважають, що це назва для хутора.

Комсомольчани збирають підписи за нову назву містаКомсомольська скоро не буде

Для свого рідного міста жителі Комсомольська вигадали нову назву – Борисфен, це грецька назва ріки Дніпра. Збір підписів за нову назву оголосили у соцмержі Фейсбук. Активні комсомольчани створили в мережі відкриту групу «Наш город – Борисфен». Поки що в ній небагато учасників – лише 70.

Нагадаємо, Інститут нацпам’яті пропонує перейменувати Комсомольськ в Горішні Плавні. Проте з такою назвою згодні далеко не всі.

– Ризикуємо стати Горішніми Плавнями. Не знаю як вас, а мене не влаштовує ця назва. Молодому, індустріальному місту не підходить назва хутора. Маємо можливість вплинути на ситуацію. Ініціативна група небайдужих городян ініціює збір підписів для перейменування Комсомольська в Борисфен, – написав Сергій Калина в групі «Наш город – Борисфен».

Комсомольчани збирають підписи за нову назву міста

Далі автор допису Сергій Калина пояснює:

– Ознайомившись з пропозиціями, які були надані до громадських слухань,
проконсультувавшись із фахівцями з історії краю та міста, пропонуємо перейменувати назву міста Комсомольськ на Борисфен. Борисфен автентична назва р. Дніпро. За даними чисельних археологічних досліджень, на території, де зараз розташоване наше місто, з прадавніх часів селилися люди. Саме тут проходив літописний шлях «Із Варяг у Греки». Назва Борисфен є оригінальною, милозвучною та гідною нашого краю.

До теми: Декомунізація у Полтаві відбудеться з урахуванням думки жителів міста

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter