А віз і нині там: «Полтавафарм» мітингував біля Полтавської ОДА (ФОТО)

Суспільство
Ольга Матвієнко21 березня 2016 о 10:082209 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 А віз і нині там: «Полтавафарм» мітингував біля Полтавської ОДА (ФОТО)
​Колектив і далі чекає на зустрічі із керівництвом облради, поки рахунки заблоковані, а «соціальних» ліків залишилося обмаль.

21 березня в Полтаві відбувається черговий мітинг працівників «Полтавафарм». Ситуація із призначенням нового керівника підприємства зайшла у глухий кут – конкурс не оголошують, піприємством керує виконуючий обов’язки.

А віз і нині там Полтавафарм мітингує біля Полтавської ОДАПравцівники «Полтавафарм» знову вийшли на мітинг. Фото Ольги Матвієнко

За словами представників підприємства, призначений першим заступником директора Майборода тепер став виконуючим обов’язки керівника підприємства. І це – в обхід рішення обласної ради за розпорядженням голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького.

– Ми вважаємо це розпорядження незаконним. Він не отримав дозволу на заміщення посади тут, у Полтаві, тому просто зареєструвався через Київ. Зараз нам говорять, що він заблокував рахунки підприємства і вже виготовив печатки, – говорить Сергій Горбань, заступник директора «Полтавафарм».

Працівники установи говорять – розповсюджується інформація, зокрема з боку обласної ради, що Олександр Біленький вже зустрічався зі «справжнім» колективом установи. А ті, хто блокував трасу і виходить на мітинги – підставні працівники, які захищають тіньові схеми на «Полтавафарм».

– Ми не знаємо, із ким зустрічалися, і який це колектив у нас з’явився, як і про тіньові схеми. Можливо, нам пояснять, що це таке.

Поки працівники мітингують, а в обласній раді відмовляються із ними вести переговори, область стоїть на межі кризи.

– Нічого не вирішується. У нас заблоковані рахунки, а завтра люди повинні отримати зарплату. Крім того є соціальні програми, в яких ми беремо участь. Наголошували, що зараз вже є проблема з інсуліном, якого у нас у залишках десь на два тижні. Ми не можемо купити і заплатити, а брати у постачальників в борг не можемо, – зазначає Сергій Горбань. – Крім того, українські фірми знають, яка ситуація на «Полтавафарм», і просто бояться щось везти в нашу область, бо розуміють – оплати за це не отримають. Є та сама проблема із наркотичними засобами, якими в області займається тільки «Полтавафарм», а це і відпуск лікарням. Запасу тижні на три. Поки ми намагаємося домовитися, нам обіцяють різноманітні зустрічі, усе тягнеться, а проблема не вирішується.

На мітинг запрошували поспілкуватися і Олександра Біленького, і голову Полтавської облдержадміністрації Валерія Головка. Проте ні перший, ні другий до людей не вийшли. Марно прочекавши на керівництво області, люди перекрили нерегульований перехід біля будівлі обласної СБУ.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter