«Полтавафарм» на мітингу вимагав змінити керівника і з’ясувати, де поділися гроші з рахунків (фото)

Суспільство
Ольга Правденко18 березня 2016 о 15:482198 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 «Полтавафарм» на мітингу вимагав змінити керівника і з’ясувати, де поділися гроші з рахунків (фото)
З рахунків підприємства зникли кошти, працівники ризикують залишитися без авансу, а аптеки – без інсуліну.

 Полтавафарм вимагає змінити керівника і з ясувати, де поділися гроші з рахунківЛюди обіцяють наступний пікет уже в понеділок

Працівники комунального підприємства «Полтавафарм» не збираються звільняти дорогу, доки обласна влада не задовольнить їхні вимоги. Нагадаємо, понад сотня працівників підприємства перекрили дорогу Київ-Харків у районі авторинку в Полтаві. Люди переконані, що їхній нинішній керівник Дмитро Майборода призначений незаконно, тому не визнають його і вимагають призначення прозорого конкурсу. Доти замість Майбороди, якого, стверджують, не бачили на підприємстві всі 15 днів його роботи, вважають керівником заступника директора Горбаня. Хочуть, щоб їхні вимоги вислухав хтось із представників обласної влади.

Трасу перекрили в біля авторинку, тому фури та легкові автомобілі змушені їхати по об’їзній дорозі. Рух регулюють працівники поліції. Власне, поліцейські приїхали і на сам мітинг. Вмовляли мітингувальників розблокувати трасу, втім ті, підтримані активістами, відмовилися це робити. Мотивували тим, що мітинг законний, про нього повідомили завчасно, тому нічого не порушують. Кілька поліцейських залишилися на мітингу. На питання активістів, які прийшли підтримати акцію протесту, чому вони не їдуть, відповіли, що охороняють порядок.

Головний бухгалтер «Полтавафарм» та колишній керівник В’ячеслав Білизний, вважають, що кошти, які зникли з рахунків підприємства уночі, справа рук Майбороди.

– Станом на вчора в нас виникла така ситуація, що ми не можемо зареєструвати в податковій накладні тому, що керівник ( Майборода, прим. авт.) направив інформацію з єдиного реєстру в податкову про те, що він являється керівником. Нас про це ніхто не повідомив, бо за 15 днів він жодного разу не з’явився на підприємстві. Тому вчора нам заблокували рахунки в банках, а сьогодні вранці виявилося, що розрахункові рахунки підприємства обнулені. Ми не знаємо, хто ними скористався, – стверджує Яна Крайняй, головний бухгалтер КП «Полтавафарм». – Тепер ми не можемо заплатити за закуплений інсулін. Великі питання із виплати авансу – на підприємстві працює 862 особи. 22 березня треба його платити, зробити перерахування в бюджет, а грошей немає.

 Полтавафарм вимагає змінити керівника і з ясувати, де поділися гроші з рахунківТрасу перекрило близько сотні працівників «Полтавафарм

Під час акції виникла словесна перепалка між мітингувальниками і працівниками авторинку. Останні обурювалися, що працівники, які протестують, заважають їхній роботі. Мовляв, через них вони втрачають клієнтів, бо траса заблокована, а, отже, ніхто не можу до них доїхати.

– При чому тут ми? Ви постраждали від своїх начальників, хочете, щоб і ми страждали? Ідіть в ніше місце й мітингуйте! – кричить чоловік, який працює на ринку продавцем.

– Трудовий колектив хоче зберегти підприємство і питання не в тому, хто технічно виконуватиме функції директора, а в тому, щоб людина, яка буде на цій посаді переймалася інтересами підприємства, громади і трудового колективу, – переконує В’ячеслав Білизний, екс-керівник «Полтавафарм», нині завідувач аптекою № 207 у місті Полтава. – На сьогодні обов’язки керівника виконує заступник Горбань. Його кандидатура всіх влаштовує, бо він не робить нічого для шкоди підприємству. А Майборода, пропрацювавши на підприємстві кілька тижнів, уже себе проявив: однозначно було його ініціативою забрати розрахункові рахунки в супутніх відокремлених підрозділів і зробити один розрахунковий рахунок із забезпечення лікарськими засобами. Я так розумію, коли одна людина буде відповідальною, простіше побудувати корупційні схеми. Нинішній директор фактично змінив зразки підпису в банківських установах і заблокував банківські рахунки, невідомо, де поділися ці гроші.

 Полтавафарм вимагає змінити керівника і з ясувати, де поділися гроші з рахунківТрасу блокували кілька годин

Люди говорять, що нікуди не підуть, стояти будуть до перемоги. Перемога на їхню думку, це залишити заступника Горбаня в.о. директора до моменту призначення конкурсу.

–Влада обіцяла не робити змін в керівництві доки не буде проведений такий конкурс. Але він не відбувся. Вважаємо, що нас обманули і провели зміни в структурі підприємства без погодження з трудовим колективом, – зазначив Білизний.

Голову обласної ради Олександра Біленького люди так і не дочекалися. Натомість до мітингувальників приїхав Євген Холод, заступник голови Полтавської облради. Разом з ініціативною групою він поїхав на підприємство, щоб обговорити ситуацію.

– Ми все йому пояснили, він кілька разів при нас телефонував Біленькому, але той так і не взяв слухавки, – розповіла Яна Крайняй.

Після кількох годин блокування, покинули трасу. Утім запевняють, що не останній їхній пікет: наступний запланували на понеділок біля облдержадміністрації.

Нагадаємо, це вже не перший скандал, який виникає між "Полтавафарм" і обласною владою.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter