Антимонопольний комітет намагається контролювати ціни на Полтавщині

Суспільство
Андрій Іванов26 березня 2015 о 19:031173 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Антимонопольний комітет намагається контролювати ціни на Полтавщині
АМКУ в Полтавській області радить виробникам хліба і молока утриматись від підняття цін.

Антимонопольний комітет намагається контролювати ціни на ПолтавщиніФото: Getty Images

У зв’язку з надходженням до територіального відділення численних звернень від споживачів щодо необґрунтованого підвищення цін на продовольчих ринках, Полтавське обласне управління антимонопольного комітету України вжило ряд заходів.

Зокрема, адміністративна колегія територіального відділення надала рекомендації десяти основним хлібопекарським підприємствам Полтавської області про запобігання порушень конкурентного законодавства. А саме: утриматись від дій, що можуть спричинити необґрунтоване підвищення цін на хліб та хлібобулочні вироби та встановлювати ціни на хліб та хлібобулочні вироби на рівні, який би існував за умов значної конкуренції на ринку.

Також, подібні рекомендації надали 17 основним молокопереробним підприємствам. Вони мають утриматися від вчинення дій, що можуть містити ознаки порушення конкурентного законодавства, при встановленні та застосуванні закупівельних цін на молоко та вжити заходів щодо встановлення економічно обґрунтованих оптово-відпускних цін на молокопродукцію.

В зв’язку з стрімким та значним підвищенням рівня цін на соціально важливу групу продовольчих товарів, територіальне відділення здійснює дослідження обґрунтованості підстав щодо цього.

Адміністративна колегія Полтавського обласного територіального відділення АМКУ порушила справу проти ТОВ «Спектр» за ознаками зловживання монопольним становищем на ринках роздрібної торгівлі високооктановими бензинами та роздрібної торгівлі дизпаливом в Нових Санжари, повідомили у прес-службі ПОТВ АМКУ.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter