Банк Жеваго поповнить ряди банкротів

Суспільство
Надія Труш19 вересня 2015 о 10:411044 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Банк Жеваго поповнить ряди банкротів
Банк "Фінанси і Кредит", який належить полтавцю Костянтину Жеваго, Нацбанк України відніс до категорії неплатоспроможних.

Банк Жеваго може поповнити ряди банкротівБанк Жеваго поповнить ряди банкротів. Фото energynews.com.ua

Національний банк України наголошує, що 93,2% (234 тисячі осіб) усіх вкладників ПАТ "Банк "Фінанси та Кредит" отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму 200 тисяч гривень.

– Ми дуже довго працювали над програмою фінансового оздоровлення як з менеджментом цього банку, так і з мажоритарним акціонером – Костянтином Жеваго. Банк 7 місяців перебував у проблемному стані. Протягом цього періоду акціонер виконував усі рекомендації Нацбанку щодо фінансового оздоровлення. Після цього "Фінанси та Кредит" взяло на себе зобов’язання щодо підтримки ліквідності банку за рахунок надходжень від продажу непрофільних активів акціонера та з дотримання обов’язкових резервів та інших нормативів. Із 17 серпня зазначений банк перейшов на звичайний режим роботи, Нацбанк продовжував у щоденному режимі здійснювати моніторинг ситуації в банку. Акціонер не виконав свої зобов’язання – ми швидко відреагували. Банк був визнаний неплатоспроможним та переданий до Фонду, – цитують на сайті Нацбанку Валерію Гонтареву, голову національного банку України.

Ситуацію не допомогло врятувати й те, що в травні поточного року АТ "Банк "Фінанси та Кредит" прийняв Програму фінансового оздоровлення, згідно з якою збільшив статутний капітал на 2,6 млрд. грн. Крім того, у серпні була оголошена додаткова емісія на 2,5 млрд. грн. за рахунок внеску основного акціонера та вкладників банку.

Допомогти врятувати АТ "Банк "Фінанси та Кредит" намагався і Нацбанк. Протягом 2015 року йому двічі було надано стабілізаційні кредити – на 700 млн. грн. у лютому та на 750 млн. грн. у червні. Кредити були використані виключно для виплати за депозитними вкладами фізичних осіб в обсязі до 200 тис. грн. Однак цього виявилося не досить. Тож 17 вересня банк Жеваго офіційно оголосили неплатоспроможним.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter