Банк мільярдера Жеваго отримав від Нацбанку 750 мільйонів

Гроші
Надія Труш12 червня 2015 о 12:301313 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Банк мільярдера Жеваго отримав від Нацбанку 750 мільйонів
750 мільйонів гривень стабілізаційного кредиту банк "Фінанси та кредит" отримав, щоб забезпечити своєчасне виконання зобов’язань перед вкладниками.

Банк мільярдера Жеваго отримав отримав кредит від НацбанкуБанк мільярдера Жеваго отримав отримав кредит від Нацбанку. фото energynews.com.ua

Національний банк України надав Публічному акціонерному товариству "Банк "Фінанси та кредит"стабілізаційний кредит на суму 750 мільйонів гривень терміном на 2 роки.

Рішення про підтримку ліквідності цього банку було прийнято з метою забезпечення своєчасного виконання ним зобов’язань перед вкладниками – фізичними особами. Про це йдеться на офіційному сайті Нацбанку.

Підтримка регулятора зумовлена тим, що в банку зосереджено 4% від обсягу вкладів фізичних осіб у банківській системі та 2,7% активів банківської системи, а сама фінансова установа належить до I групи банків України за розміром активів. Акціонери АТ "Банк "Фінанси та кредит" вживають заходів, що спрямовані на підтримку ліквідності банку та його капіталізацію. Зокрема за 2014 – 2015 роки акціонери збільшили статутний капітал банку на суму 1 116 млн. грн. Також акціонери вживають заходів щодо подальшого підвищення капіталізації банку та висловлюють готовність щодо підтримки поточної ліквідності.

В свою чергу банк-отримувач кредиту як забезпечення надав Нацбанку нерухоме майно та фінансову поруку власника істотної участі в банку. Оцінку застави здійснила одна з провідних міжнародних аудиторських компаній, що відповідає критеріям, установленим нормативно-правовими актами Національного банку України.

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева, коментуючи ухвалене рішення, підкреслила:

– Головним пріоритетом діяльності Національного банку України є підтримка фінансової стабільності і ліквідності банківської системи. Ми підтримуємо АТ "Банк "Фінанси та кредит", бо бачимо чітке виконання узгодженої з Національним банком України програми докапіталізації. Ця програма реалізовується акціонерами банку за підсумками проведеного раніше стрес-тестування. Крім того, акціонери банку додатково нарощують статутний капітал банку на 1 972 млн. грн. уже у червні та мають зобов’язання суттєво зменшити кредитний портфель банку протягом липня цього року.

Нагадаємо, у квітні з’явилася інформація про проблеми, які виникають у підприємств, установ та організацій, які співпрацюють із цим банком, так і у пересічних клієнтів.

До теми: Жеваго може стати меценатом для відновлення кадетського корпусу в Полтаві

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter