Чому сесії облради більше не транслюють на «Лтаві»

Суспільство
Андрій Іванов19 квітня 2016 о 16:431127 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Чому сесії облради більше не транслюють на «Лтаві»
​19 квітня, депутати Полтавської обласної ради під час позачергової сесії розглянули звернення щодо відсутності прямих трансляцій сесії ОДТРК «Лтава».

Чому сесії облради більше не транслюють на «Лтаві»Фото з Вікіпедії

Заступник голови Полтавської облради Євген Холод повідомив, що ОДТРК «Лтава» відмовилася транслювати сесію Полтавської облради. За його словами, керівництво «Лтави» в особі директора ОДТРК Євгена Лопушинського образилося на облраду через те, що в бюджет області не було внесено два мільйони гривень на рік за трансляцію телеканалом сесій облради. Тож «Лтава» зараз не веде пряму трансляцію, не було її і на попередніх засіданнях сесій обласної ради. Євген Холод попросив голову ОДА Валерія Головка посприяти тому, щоб «Лтава» поновила трансляцію засідань обласної ради.

Олександр Біленький, голова обласної ради запропонував на відповідній депутатській комісії розглянути питання щодо трансляції сесії. Можливе і виділення грошей на це.

- Я бачу це питання виключно у фінансовій площині, - сказав він. – «Лтава» хоче заробити, депутати не хочуть платити. Треба знайти алгоритм дій, можливо телерадіокомпанія знизить планку своїх побажань, а депутати підуть на зустріч. Наступний можливий крок – прийняття програми на рівні обласної ради. І це не повинно стосуватися виключно «Лтави». Якщо ми хочемо бути прозорими, потрібно залучати всі засоби масової інформації.

Можлива організація трансляцій і в Інтернеті, що було б дешевше, єдина проблема та, що люди похилого віку не завжди користуються мережею.

Директор ОДТРК «Лтава» Євген Лопушинський повідомив, що не розуміє, звідки взялася цифра в два мільйони гривень. Лопушинський апелює до того, що в питанні прямих трансляцій сесій в 2016 році, на відміну від минулого 2015 року, порозуміння з обласною владою знайти поки що не вдалося.

- Можливо, на мою думку, пан Холод мав на увазі ті два мільйони, які ми просили на три роки, на додаткові денні шість годин, аби покрити недофінансування держави, - пояснив Євген Лопушинський. - Минулого 2015 року ми отримали субвенції з обласного бюджету – 770 тисяч гривень. Відповідно, ми мали змогу включати прямі трансляції сесій. Зараз в денний час трансляції на каналі відсутні з 10.00 до 16.00. Взагалі нас у зв’язку із переходом на суспільне мовлення орієнтують на те, аби ми менше просили грошей у влади. Але наші журналісти працюють в облраді, камери «Лтави» там є, і у новинах інформація про сесію Полтавської облради обов’язково буде.

Читайте також: Сесія обласної ради: дозволи на розробку родовищ газу депутати не надали

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter