Учні полтавської школи №3 та їхні батьки перекрили дорогу у центрі міста

Суспільство
Андрій Іванов1 вересня 2016 о 11:223471 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Учні полтавської школи №3 та їхні батьки перекрили дорогу у центрі міста
Свято першого дзвоника в полтавській школі №3 розпочалося о 9 ранку. Щоправда туди прийшли не всі діти, частина з них проводили Свято знань під стінами міськвиконкому з плакатами «Поверніть директора», а потім на нетривалий час заблокували дорогу.

Діти, учні полтавської школи 3, та їхні батьки перекрили дорогу у центрі містаФоторепортаж Андрія ІвановаПричина такого «свята» в тому, що зі старим директором школи Євгенієм Романовим не продовжили контракт. Батьки, діти та деякі вчителі встали на захист колишнього директора, вважаючи, що його звільнили незаконно, тим більше, що він є чудовим керівником. Історія розпочалася влітку. Батьки зверталися до міської влади та навіть до міністерства освіти, щоб вирішити це питання, але ніяких позитивних результатів це не дало. Сам же директор судиться, також вважаючи, що його неправомірно звільнили з посади.

Власне свято з гучномовцем та плакатами

Діти ж вирішили підтримати колишнього керівника школи у такий незвичний спосіб. Заняття у них починаються о 10.00. Тому за годину вирішили вийти на акцію протесту.

– Ми будемо й далі продовжувати боротьбу у рамках закону, а чим усе завершиться – подивимось, – зазначає Світлана Говорова, голова батьківського комітету школи. – Багато хто не зміг прийти сюди, щоб висловити свою позицію. У першокласників та випускників – важливе Свято першого дзвоника, а дехто просто не захотів прийти, щоб не піддавати небезпеці своїх дітей, адже можливі потім гоніння. Наголошу, що багато хто хоче, щоб залишився старий директор. На жаль, представники управління освіти, зокрема і Наталія Дорохова, керівник, навіть не привіталася, тобто нас ігнорують.

Директор-новатор, краще нового директора

Софія Гринь навчається у восьмому класі школи №3, говорить що у школі учні поглиблено вивчають англійську мову, й у них дуже добрі знання з цього предмету. У школі – хороші вчителі, які викладають предмет, так, що не дають засумувати, додає учениця. Звістка про звільнення директора для учнів стала несподіванкою. Адже, на думку Софії, Романов – найкращий директор у Полтаві. Він завжди шукав шлях насамперед підтримати учня у вирішенні будь-якої проблеми.

– Я вважаю, що Романов на посаді директора проявив себе як новатор, – додає мати Софійки, Світлана. – Він – людина, яка прагне до прогресу. Це проявлялося в переобладнанні школи, спортивного майданчика. Це відкриті відносини між адміністрацією школи та дітьми і батьками.

Управління освіти не коментує

У результаті учні та їхні батьки постояли перед міськвиконкомом із плакатами, а потім на нетривалий час перекрили дорогу на вулиці Соборності (кільце навколо корпусного парку).

До речі, журналістів так само, як і батьків представники управління освіти проігнорували. Адже зараз вони дуже зайняті через перше вересня. Начальниці Наталії Дорохової на робочому місті не було, а її заступниця не стала коментувати ситуацію.

Нова директорка раніше працювала в школі №3

Діти, учні полтавської школи №3, та їхні батьки перекрили дорогу у центрі міста

Тим часом у третій школі закінчилося Свято знань і діти приступили до навчання. А нова директорка – до виконання своїх обов’язків. Виявилося, що її призначили зовсім нещодавно. А до цього вона 12 років працювала в цій школі, у тому числі на посаді заступника директора. Потім були три керівні посади у навчальних закладах та Полтавському міському будинку культури. І зараз повернулася до третьої школи.

–Я працюю, виконую свої обов’язки, а історію з колишнім директором ніяк не можу прокоментувати, – говорить Леся Марталішвілі. – Звісно, ситуація неприємна, але її потрібно пережити порядно і витримано. Перше завдання, яке я поставила перед працівниками школи, – відновити позитивний імідж навчального закладу. Директор – важлива посада, але працюють з дітьми безпосередньо вчителі. У нашої школи завжди був великий потенціал для розвитку, і Євгенію Романову школа також дісталася у гарному стані. Маю на увазі матеріальну базу і педагогічний колектив.

Наостанок Леся Марталішвілі пообіцяла, що ніяких «репресій» дітей, які підтримують Романова, не буде.

Читайте також: У Полтаві батьки учнів третьої школи протестують, щоб не звільняли директора

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter