Фракція «Самопомочі» розповіла про поділ землі, який влаштували депутати Полтавської міськради

Суспільство
Надія Труш25 березня 2016 о 10:381283 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Фракція «Самопомочі» розповіла про поділ землі, який влаштували депутати Полтавської міськради
Фракція «Самопомочі» переконана, що земля у межах міста, яка належить полтавській громаді, стрімко вибуває із відання територіальної громади.

Фракція «Самопомочі» розповіла про поділ землі, який влаштували депутати Полтавської міськради

Сьогодні, 25 березня, у Полтавській міськраді відбудеться чергове засідання постійної комісії з питань містобудування, архітектури, розвитку міського господарства та транспорту. Депутати зібралися, аби до сесії, яка відбудеться уже 29 березня, розглянути проекти рішень.

Традиційно, без скандалів полтавські депутати не працюють – уже напередодні засідання комісії у соціальних мережах почали повідомляти, що не знають точно, які питання будуть розглядатися, мовляв, в такому режимі важко буде приймати рішення і взагалі працювати.

А фракція «Самопомочі» заявила про те, що засідання комісії узагалі може стати міським скандалом.

– Начебто у межах закону, але навряд чи безкоштовно і безкорисливо. Судіть самі. «Виділити землю», «надати дозвіл на будівництво», «вирішити питання забудови ділянки, обмеженої такими-то вулицями» – на позачергову сесію Полтавської міськради, заплановану на 29 березня, винесено багато подібних питань. Судячи з того, як екстренно вона призначалася, полтавці от-от стануть свідками грандіозного поділу. Зупинити цей процес вкрай важко, навіть попри те, що спершу усі проекти рішень обговорюються на профільних комісіях. Порядок денний для роботи нашої комісії я отримав лише за два дня до засідання, – каже Дмитро Сенчакович, депутат від фракції «Об’єднання Самопоміч», член комісії з містобудування, архітектури, розвитку міського господарства та транспорту. – У ньому зазначено 22 питання. Але проекти рішень почав отримувати ще пізніше. Ввечері напередодні засідання вони все ще надходили. Причому серед них багато позачергових, яких у попередньому порядку денному взагалі не було. Рішення написані таким чином, що чітко зрозуміти, на якій підставі виділено землю, чи законними були попередні процедури, чи проводився конкурс серед претендентів, чи отримає місто реальну вигоду від будівництва, наприклад, багатоповерхівки на цьому клаптикові землі абсолютно неможливо. А часу докладно розібратися у цих питаннях вже немає. Полтавців знову ніхто не запитав, що вони хочуть бачити у тій чи іншій частині міста. Так, розглядається можливість забудови ділянки на Леваді, на березі Ворскли. Але що там збудують, полтавцям не кажуть. Можливо, полтавці хотіли б там бачити упорядковану набережну, парк відпочинку чи спортивні майданчики.

Схожа ситуація і в бюджетній комісії, про її призначення на п’ятницю 25 березня стало відомо напередодні увечері.

32 питання у порядку денному — не дрібничка, каже депутат від «Об’єднання Самопомочі» Світлана Бондарєва. А можливості «вникнути» у суть кожного з них немає зовсім.

– У Законі Україні «Про місцеве самоврядування в Україні» чітко зазначено: всі бажаючі повинні за 20 діб ознайомитися з проектами рішень, що виносяться на сесію, – каже голова фракції «Об’єднання Самопоміч» у міській раді Ігор Окіпнюк. – Цю норму у Полтаві грубо порушують. Бо докладно інформувати громадян про причини деяких рішень особам, які розраховують заробити на їх лобіюванні, абсолютно невигідно. Й півроку не минуло, як стало відомою уся сутність об'єднання у більшість таких непримиренних ще вчора ворогів таборів Мамая та Матковського. Як не подружитися навколо спільних інтересів, коли дружне голосування так, як треба, відкриває захопливі перспективи. Оскільки в опозиції меншість, її голосування «проти» фактично не впливає на прийняття тих чи інших рішень. Єдина можливість зупинити беззаконня — звернути увагу полтавців на те, що відбувається. Усі, кому небайдужа доля рідного міста, можуть прийти на сесію міськради, висловити своє бачення.

До теми: Що означає мовчання «Самопомочі» у Полтавській міськраді

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter