У Горішніх Плавнях не визнають нової назви міста: про наміри влади та громади

Суспільство
Юлія Обелець5 червня 2016 о 10:06763 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Горішніх Плавнях не визнають нової назви міста: про наміри влади та громади
Жителі та влада екс-Комсомольска обрали нові назви місту та позиватимуться до суду.

У Горішніх Плавнях не визнають нової назви міста: про наміри влади та громадиУ Горішніх Плавнях не визнають нової назви міста: про наміри влади та громади. Фото – ukrainianwall.com

3 червня відбулося спільне засідання депутатів міської ради Горішніх Плавнів (Комсомольська) та членів громадської ради.

Міський голова Дмитро Биков повідомив, що 3 червня підписав позов до Вищого адміністративного суду України про визнання постанови недійсною в частині перейменування Комсомольська.

Нагадаємо, що саме 3 червня Комсомольськ офіційно став Горішніми Плавнями

Влада і громада висловили свої думки та пропозиції щодо назви міста. Серед запропонованого звучали: Наддніпрянськ, Добровольськ, Борисфен, Новгород на Дніпрі, Рудний, Горішні Плавні, Святомиколаївськ, – йдеться на сайті міськради перейменованого міста.

Шляхом відкритого голосування обрали членів експертної комісії, до складу якої увійшли представники органів місцевого самоврядування, громадської ради, юристи, історики.

За результатами спільного засідання постановили найближчим часом провести обговорення обраних експертною комісією назв міста в колективах, зібрати та опрацювати протоколи та результати цих засідань. Вирішили зібрати громаду на слухання, де демократичним шляхом оберуть назву місту більшістю голосів.

– Останнє слово у виборі назви міста повинно залишитися за громадою, - підсумував міський голова.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter