Через епідемію грипу на Полтавщині головам райдержадміністрацій пригрозили звільненням

Суспільство
Надія Труш25 січня 2016 о 11:531710 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Через епідемію грипу на Полтавщині головам райдержадміністрацій пригрозили звільненням
У Карлівському районі лютує грип.

грипФото zz.te.ua

На Полтавщині від бактеріальної пневмонії, що виникла як ускладнення після хвороби, уже померли 13 людей. Про це на офіційній сторінці у соцмережі написав голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко.

– На сьогодні епідеміологічний поріг подолано у 20 з 25 районів Полтавської області. Найскладніша ситуація в Карлівському районі. В області дійсно померли 13 хворих, але не від «свинячого грипу, а від бактеріальної пневмонії, що виникла як ускладнення після хвороби. Лише в одному випадку під час розтину виявлено висів грипу штаму N1H1, проте його мають підтвердити ще лабораторні дослідження, – написав голова ОДА.

Більше того, Валерій Головко переконаний, що епідеміологічна ситуація
в кожному районі залежить від роботи чи бездіяльності голови райдержадміністрації.

– Йдеться про координацію роботи, співпрацю влади та лікарів у кожному районі, наявність усіх необхідних медикаментів у аптеках, запровадження карантину у освітніх закладах. Тому попередив очільників районів про персональну відповідальність за епідситуацію і бездіяльність. Аж до кадрових висновків. У випадку з Карлівським районом зокрема, – зазначив Головко. З його слів можна зробити висновок, що через епідеміологічну ситуацію в області очільники районів можуть втратити крісло керівника.

Як повідомив сьогодні, 25 січня, на апаратній нараді директор Департаменту охорони здоров'я Віктор Лисак, одна з причин такого серйозного ускладнення (окрім хронічних хвороб, на фоні яких виникає пневмонія) – це несвоєчасне звернення до лікарів за допомогою. Хворі самотужки намагаються збити високу температуру, займаються самолікуванням і лише на 5-6 добу викликають «швидку». За словами Лисака, були випадки й відмови від госпіталізації.

До теми: Виші можуть самі визначатись щодо карантину – Міносвіти

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter