Громада і влада спільно прикрасили клумбу навколо меморіалу Героям Небесної сотні (ФОТО)

Суспільство
Ольга Матвієнко19 травня 2016 о 19:381631 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Громада і влада спільно прикрасили клумбу навколо меморіалу Героям Небесної сотні (ФОТО)
Навколо народного пам’ятника висадили десятки чорнобривців.

19 травня у День вишиванки полтавці об’єдналися, аби зробити один із куточків міста ще красивішим. Вони організували акцію із висаджування квітів на клумбах навколо народного пам’ятника Героям Небесної сотні.

Громада і влада спільно прикрасили клумбу навколо меморіалу Героям Небесної сотні (ФОТО)До акції долучилися десятки полтавців. Фото Ольги Матвієнко

Розпочалося усе з того, що активістка Ольга Климко написала у блозі на всеукраїнському ресурсі про занедбану клумбу біля меморіалу.

– До цього квіти на цих клумбах висаджували волонтери ,але догляду за ними майже не було. Врешті полтавці на минулих виборах обрали до міської ради депутатів від «Самопомочі» і «Свободи», тому вже була можливість звернутися до наших молодих депутатів з проханням посприяти вирішенню цього питання із комунальними службами, – розповідає ідейна натхненниця акції Ольга Климко. – Зараз Полтава вражає своєю занедбаністю саме в частині ось таких громадських клумб. Коли бачиш, як красиво прикрашають свою територію кафе, ресторани, а поряд занедбана клумба міська, то не можна говорити про духовність нашого міста. Такими акціями ми повинні показувати, що ми і справді небайдужі до нашого міста.

Ось так через соціальні мережі протягом двох тижнів скоординували роботу. Спілкування із комунальними службами на себе узяв депутат Полтавської міської ради Вадим Ямщиков.

– До мене звернулися активісти, які ініціювали створення пам’ятника Героям Небесної сотні. Я звернувся до комунального підприємства «Декоративні культури», аби вони зі свого боку допомогли впорядкувати клумбу. Ми вдячні керівникові підприємства Олексію Харченку, що вони приїхали, висадили квіти, почали цю роботу. І ми вдячні громаді, які долучилися до закупівлі та висаджування квітів, – розповів Вадим Ямщиков.

Громада і влада спільно прикрасили клумбу навколо меморіалу Героям Небесної сотні (ФОТО)Вадим Ямщиков і Ольга Климко

Депутат говорить, що саме завдяки активній громаді міста можна зробити Полтаву ще гарнішою. До акції долучилися студенти полтавських вишів, громадські активісти, представники місцевих осередків політичних партій. Були і безпосередні учасники подій на Майдані, зокрема із числа представників Благодійної організації «Світло надії».

– Мене спонукало те, що люди об’єднуються, щоб зробити щось гарне для міста. Тут багато моїх знайомих, з якими ми і на майдані були, згадали трохи ті часи, – розповідає Анатолій Рєзнік, учасник акції із БО «Світло надії». – Такими пам’ятниками повинні перш за все опікуватися люди. Ми власним прикладом показуємо іншим людям, що можна щось робити, змінювати. Вони бачать, що це роблять не політики, не комунальники, які отримали за це гроші або піар, а звичайні громадяни і надихаються також.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter