У Полтаві клумба довкола пам’ятника Героям Небесної Сотні заросла бур’янами: коментар влади

Суспільство
Юлія Обелець13 квітня 2016 о 16:494310 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві клумба довкола пам’ятника Героям Небесної Сотні заросла бур’янами: коментар влади
Полтавські комунальники розповіли, чому не доглядали за клумбою біля пам’ятного знака Героям Небесної Сотні, та чи збираються окультурювати квітник цього року.

Громадська активістка з Полтави Ольга Климко обурюється занедбаній клумбі біля монумента Героям Небесної Сотні. З цього приводу вона написала блог на всеукраїнському виданні.

Клуба довкола пам’ятнику Героям Небесної Сотні заросла бур’янами: коментар владиПам'ятник Героям Небесної Сотні. Фото з блогу Ольги Климко

Полтавка твердить, коли над клумбою височів пам’ятник вождю пролетаріату, тоді квіти висаджували. Коли скульптуру знесли і створили пам’ятник знак Героям Революції Гідності, комунальники перестали опікуватись цією територію. Спочатку за клумбою доглядали власними силами волонтери та громадські активісти. Проте їхній час забирає допомога нашим бійцям АТО.

Полтавський ранок радує піснями пташок… Наше зелене і уквітчане колись місто просинається і починає працювати. Перед обласною бібліотекою, недалеко від краєзнавчого музею у найкрасивішій будівлі архітектора Кричевського, височить намальований на постаменті Ангел з крилами. Слова віршів, присвята Небесній. Але ще у травні 2014, приїхавши додому я побачила те, чого не очікувала – жодної квітки, – пише Ольга Климко, помічник ГО «Родина Героїв Небесної Сотні». – Ми, громадськість, посадили квіти, волонтери з Полтавського Батальону Небайдужих прибирали весь рік. Не було часу лаятися з владою, йшла війна… В травні 2015 я звернула увагу деяких очільників області, що дуже соромно за стан біля пам"ятника і почула у відповідь, що це компетенція міста… На керівництво міста розраховувати було не можна, Полтавський Батальйон Небайдужих посадив чорнобривці, їх поливали з бутилів, було жаль, що квітів не так багато як хотілося, але час забирали аптечки, допомога пораненим ітд. Восени 2015 року стан коло пам’ятника став просто жахливим. Приїхавши у рідне місто після прибирання у Києві на Алеї Небесної сотні, я попросила підтримки всіх волонтерів, особливо відгукнулися такмеди, і ми разом прибрали і посадили хризантеми. Потім у місті пройшли вибори, сформувалася більшість, і подивіться на фото чи змінилося відношення до пам"ятника Небесній? Пирій і декілька тюльпанів, які прориваються до неба серед трави – це все чим прикрашений пам’ятник. Очільник нашого міста, який вдруге виграв вибори, – що він демонструє своїм ставленням до народного пам’ятника суспільству? Що загиблі на Майдані, це не привід уквітчувати і показувати вшанування? Коли цей постамент був пам’ятником леніну, квіти висаджувалися в декілька сезонів, поливалися комунальними службами і прибирання навколо було майже ідеальним…

Клуба довкола пам’ятнику Героям Небесної Сотні заросла бур’янами: коментар влади

Чому ж за клумбою не доглядають полтавські комунальники редакція «Кола» поцікавилась у КП «Декоративні культури» Полтавської міської ради.

– Після повалення пам’ятника Леніну та облаштування монумента Небесної Сотні, волонтерський рух самостійно займався насадженням прилеглої клумби протягом 2014-2015 років, – відповів Олексій Харченко, директор комунального підприємства «Декоративні культури». – Ми ж не будемо йти слід за ними й викопувати їхні насадження.

На аргумент, що волонтери не можуть і не забов’язані це роботи постійно, оскільки це робота комунальників, Олексій Іванович сказав:

– Загалом у місті ще жодної квітки не саджали цього року. Висаджувати рослини почнуть у кінці квітня.

Клуба довкола пам’ятнику Героям Небесної Сотні заросла бур’янами: коментар влади

На запитання, чи збираються комунальники цього року окультурювати клумбу біля пам’ятника Героям Небесній Сотні, відповів:

– У загальний план по насадженням ця клумба входить також. Проте, на скільки мені відомо, оголосили конкурс на проект реконструкції благоустрою скверу пам'яті Героїв Україні (колишньої площі імені Леніна). Тож, якщо буде реконструкція, то висаджувати квіти ніхто не буде, якщо ж не буде реконструкції, тоді так, – сказав директор комунального підприємства.

До слова, на сторінці CITY lab, організаторів конкурсу, про який зауважив Олексій Харченко, станом на 22 березня, йдеться проте, що конкурс на проект реконструкції благоустрою скверу пам'яті Героїв Україні (колишня площа імені Леніна) сьогодні офіційно визнано таким, що не відбувся, оскільки було подано лише 2 конкурсні проекти. Проте, збираються створити робочу групу, яка займатиметься організацією нового конкурсу.

Клумба довкола пам’ятника Героям Небесної Сотні заросла бур’янами: коментар влади

Нагадаємо, раніше на місці екс-пам’ятника Леніну мер Полтави обіцяв збудувати храм та створити алею

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter