«Коло» в гостях у «Полтавського вісника»

Інтерв'ю
Таня Цирульник7 червня 2015 о 12:161706 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 «Коло» в гостях у «Полтавського вісника»
З нагоди Дня журналіста до 13 річниці «Кола» журналісти вирішили привітати колег.

«Коло» в гостях у «Полтавського вісника»Фірмовий пряник "Колегам від Кола" для колег.

У гості йшли з фірмовим пряником та трьома питаннями про полтавську журналістику. Першими завітали до «Полтавського вісника».

«Коло» в гостях у «Полтавського вісника»Тетяна Цирульник, головний редактор "Кола" та Юлія Деркач, більд редактор "Кола"

Привітавши колег з професійним святом, поспілкувалися з головним редактором Ларисою Семенягою.

Про хорошого журналіста

– Думаю, у першу чергу це повинна бути добра людина, освічена, стресостійка, грамотна, яка добре знає законодавчу базу. Хороший журналіст повинен уміти слухати і чути людину, писати доступною для читачів мовою. Я завжди ставилася з великою повагою до журналістів, навіть коли працювала у іншій сфері, а тепер ще краще розумію, наскільки іноді важко їм доводиться. Ця професія – на вигорання, тому важливо, щоб журналісти мали острівок щастя, з якого б черпали енергію.

«Коло» в гостях у «Полтавського вісника»Лариса Семеняга, головний редактор газети "Полтавський вісник"

Проблеми полтавської журналістики

– Журналіст – популярна зараз професія, мрійлива, її соціальна складова дає швидку можливість стати зіркою, але, коли заглибитися у неї, непроста, небезпечна. Регіональним журналістам набагато важче, ніж столичним колегам з медіахолдингів. У них є своя служба безпеки, юридична підтримка. А наш з вами головний захист – наша упізнаваність. Коли тебе знають і люблять люди – вони й захистять. Дуже б хотілося, щоб до людей цієї професії повернулася і держава, і роботодавці. Хотілося б, щоб давали квартири, щоб зарплата була достойною, щоб журналіст ішов на завдання і почував себе впевнено. Ще одна проблема – сенсації заради сенсації. Зараз дуже важко виживати, особливо друкованим засобам інформації, тому часто шукають на рівному місці приводи для сенсацій, щоб збільшити популярність.

«Коло» в гостях у «Полтавського вісника»"Коло" і "Полтавський вісник", зустріч колег

У кого з відомих особистостей «Полтавський вісник» хотів би узяти інтерв'ю

– Ми колись обговорювали це питання з колективом. Найцікавіші – звичайні люди, ті, хто виховує дітей, працює на землі, рідну землю захищає. Вони усі скромні, але якщо розговорити, то можна про кожного цілу книгу написати.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter