Козаки та вистріли з гармат – відзначили річницю Полтавської битви (ФОТО, ВІДЕО)

Суспільство
Ольга Матвієнко27 червня 2016 о 17:251632 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Козаки та вистріли з гармат – відзначили річницю Полтавської битви (ФОТО, ВІДЕО)
Захід вразив своє малолюдністю.

27 червня, попри протести активістів та обурення громадськості, в історико-культурному заповіднику «Поле Полтавської битви» відзначили річницю масштабної баталії. Назвати подію масштабною важко. На кілька сотень квадратних метрів музейної площі ледь назбиралось дві-три сотні відвідувачів.

Козаки та вистріли з гармат відзначили річницю Полтавської битви (ФОТО, ВІДЕО)Відзначили річницю Полтавської битви. Фото Ольги Матвієнко

Традиційно для гостей влаштували ярмарок. Тут охочі могли придбати вироби опішнянських гончарів, решетилівських майстрів, а також прикраси, сувеніри.

Крім огляду залів музею, пропонували зазирнути у капличку Святих Петра і Павла, розташовану в середині братської могили.

Читайте також: Національний фестиваль гончарства в Опішні відвідав міністр та закордонні гості

До відзначення дати долучилися полтавські патріоти, які влаштували автопробіг пам’яті від пам’ятника Загиблим козакам у Полтаві до Поля Полтавської битви та пам’ятника гетьману Івану Мазепі. Вони проїхали із блакитно-жовтими та червоно-чорними прапорами із траурними стрічками. Акцію організували у пам’ять полеглих у битві козаків.

Найбільш видовищним дійством став виступ вихованців військово-спортивного центру «Воїн». Хлопці у козацьких шароварах показували своє вміння володіти різними видами холодної зброї, прийоми рукопашного бою. Були, до речі, на заході актори, переодягнені у форму піхотинців Карла ХІІ та Петра І.

Наостанок Михайло Мельник продемонстрував, як стріляють масштабно-габаритні моделі гармат часів Полтавської битви: козацька сорока, яка є прообразом сучасного кулемету, мортира та трьохфунтова гармата.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter