Лубенські школярі створили унікальний туристичний маршрут

Суспільство
Ольга Матвієнко13 квітня 2016 о 09:271095 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Лубенські школярі створили унікальний туристичний маршрут
Маршрут охоплює близько п’ятнадцяти історико-краєзнавчих об’єктів Лубенщини.

Лубенські школярі створили унікальний туристичний маршрутЛубенські школярі створили туристичний маршрут. Фото – ingreen.in.ua

Відтепер туристи, які відвідують Лубенський район, зможуть спланувати неймовірний відпочинок. Унікальний туристичний маршрут презентували учні загальноосвітньої школи № 7 імені Віри Роїк, члени пошукового загону «Олімп» 12 квітня під час інтерактивного заходу в приміщенні Лубенської міської ради. Ініціатором заходу стала Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ».

– Під час роботи над проектом ми зібрали команду однодумців та об’єднали навколо себе цілу спільноту справжніх фанатів подорожей. Разом із ними ми створили унікальний еколого – краєзнавчий маршрут, який проходить повз дивовижні пам’ятки культури та захоплюючі краєвиди нашого краю, – розповідає організатор проекту Олександр Чепур.

Читайте також: В Україні створили турмаршрут Вишиваний Шлях, який проходитиме і через Полтавщину

Маршрут проходить повз місто та три населених пункти і охоплює близько п’ятнадцяти історико-краєзнавчих об’єктів Лубенщини. До роботи над проектом долучилися фахівці відділу містобудування та архітектури спільно з управлінням культури та мистецтв виконавчого комітету Лубенської міської ради, активісти з пішохідного туризму, волонтери. Маршрут можна буде проїхати на велосипеді, деякі ділянки – пройти пішки, а певні частини можна подолати навіть верхи на коні. У недалекому майбутньому його планують позначити на карті та шляхом натискання переглядати цікавий об’єкт он-лайн.

Лубенські школярі створили унікальний туристичний маршрут

Метою проекту стало прагнення відкрити містечка і селища із старовинною архітектурою, незайманою природою та формувати у молоді відповідальне ставлення до навколишнього середовища.

– Ми наполегливо працювали, щоб зібрати та упорядкувати велику базу туристичних і природних об'єктів, що знаходяться на маршруті: будівель, парків, підземель, пам’ятників, соборів. Ми відшукали всі можливі цікаві місця для лубенців і, насамперед, гостей міста, – запевняють учасники пошукового загону «Олімп».

Захід проходив в рамках проекту «Посилення ролі місцевих ініціатив громади та соціально – відповідального бізнесу у вирішенні екологічних проблем територій Лубенщини» за підтримки програми Британської ради в Україні «Активні громадяни» та спільно з відділом у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Лубенської міської ради.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter