Мер Полтави не прийшов на захід, де під його патронатом вчили надавати допомогу (ФОТО,ВІДЕО)

Суспільство
Надія Труш20 квітня 2016 о 16:341945 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Мер Полтави не прийшов на захід, де під його патронатом вчили надавати допомогу (ФОТО,ВІДЕО)
У Полтаві вчетверте провели соціально-інформаційний благодійний проект «Врятуй життя ближнього».

Сьогодні, 20 квітня, на Театральній площі студенти, школярі та просто небайдужі полтавці навчалися і вчили надавати першу долікарську допомогу. Також усі бажаючі змогли пройти тестування на ВІЛ, поміряти артеріальний тиск, скористатися послугами флюорографа.

Мер Полтави не прийшов на захід, де під його патронатом вчили надавати допомогу (ВІДЕО)

Для полтавців та гостей міста працювали 15 наметів, в яких розповідали про серцево-судинну патологію, травматологію, реанімацію, екстремальні стани та навчали допомагати тим, хто потребує невідкладної допомоги. Окрім цього, на площі можна було дізнатися, як зібрати екстрений рюкзак, подивитися на обладнання пожежних машин, реанімобіля. Також були присутні психологи. Представники Товариства Червоного Хреста продемонстрували майстер-клас проведення серцево-легеневої реанімації. Представники ГО «Вартові життя» також провели майстер-клас до медичної допомоги.

Мер Полтави не прийшов на захід, де під його патронатом вчили надавати допомогу (ВІДЕО)

У оголошені про проведення щорічного заходу «Врятуй життя ближнього» вказано, що акція проводиться під патронатом міського голови Полтави Олександра Мамая. Серед організаторів – міське управління у справах сім'ї, молоді та спорту, ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна академія» й ініціативна група третього набору молодіжного проекту «Школа місцевого та студентського самоврядування «Лідер майбутнього». Поговорити про особливості цьогорічної акції журналісти «Кола» хотіли із Оленою Ромас, начальницею управління у справах сім`ї, молоді та спорту Полтавської міськради. Саме в компетенції цього управління підтримка та допомога в організації й проведенні різноманітних заходів
для вирішення проблем молоді, забезпечення її духовно-культурного та фізичного розвитку. Але очільниця відповідального за проведення заходу управління спершу від коментарів відмовлялася. Свою відмову пояснювала тим, що на усі запитання преси щодо підготовки до масштабної акції відповість мер Олександр Мамай. Проте згодом, коли виявилося, що мер не зможе бути присутнім, розповіла про акцію. Потім до неї приєдналася заступниця міського голови Світлана Тарашевська.

– З кожним роком збільшується масштаб акції. Коли організовували її вперше, я до кінця не вірила і не розуміла, чи дійсно ця акція потрібна. Були сумніви, чи зацікавить захід людей. Але на сьогодні знаємо точно, що акція потрібна, людям цікаво і важливо знати, що є місце, куди можна звернутися в разі якоїсь надзвичайної ситуації, і є люди, які можуть навчити це робити, – розповіла Олена Ромас. – У кожному наметі безкоштовно роздавали книжечки, в яких зібрані найкращі поради, як діяти в тій чи іншій надзвичайній ситуації. Літературу нам допомогла виготовити Українська медична стоматологічна академія. Також ми залучили 20 волонтерів, за якими закріпили певну групу учнів, намагаючись таким чином охопити кожен намет, аби школярі дізналися більше.

Мер Полтави не прийшов на захід, де під його патронатом вчили надавати допомогу (ВІДЕО)

Ті, хто бажає отримати ще більше знань, можуть відвідувати курси, які проводять сертифіковані інструктори Товариства Червоного Хреста.

– Окрім участі у майстер-класі під час акції «Врятуй життя ближнього», Товариство Червоного Хреста організовує безкоштовні курси надання першої допомоги. Аби записатися, треба зателефонувати за телефонами 7-43-08 або 677-377. Курси проводимо або на території Червоного Хреста, також можливі виїзні курси за запрошенням організацій. Під час акції ми навчали надавати першу допомогу при зупинці серця і дихання. Тобто, як проводити серцево-легеневу реанімацію. Для цього є спеціальні манекени, не лише дорослі, а і навіть немовлят, – розповіла Валентина Родик, головна медична сестра Полтавської обласної організації Товариства Червоного Хреста.

Захід відвідали близько трьохсот людей, в основному – учнівська та студентська молодь разом із викладачами. Окрім майстер-класів та навчальних розповідей, під час акції провели загальноміську руханку. У кожній із наметів найактивніший учасник майстер-класів отримував листівку, яка давала можливість виграти подарунок від партнерів заходу. Кошти, зібрані під час благодійної акції «Врятуй життя ближнього», підуть на потреби бійців АТО.

Фото, відео – Юлії Обелець

Текст – Надія Труш

До теми: Полтавців у центрі міста вчили надавати допомогу ближньому

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter