Полтавців у центрі міста вчили надавати допомогу ближньому

Суспільство
28 квітня 2015 о 18:071468 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавців у центрі міста вчили надавати допомогу ближньому
На Театральній площі вчили робити штучне дихання і рятувати при укусах змій.

Сьогодні, 28 квітня о другій годині дня на Театральній площі розпочався благодійний проект «Врятуй життя ближнього». Його головна мета – навчити полтавців надавати першу домедичну допомогу в екстремальних ситуаціях. Реалізація благодійного проекту стала можлива завдяки роботі ініціативної групи студентів стоматологічної академії.

Полтавців у центрі міста вчили надавати допомогу ближньомуПолтавців навчали надавати невідкладну допомогу. Фоторепортаж Дар’ї Черкашиної

– Спочатку ми брали участь у проекті «Лідер майбутнього». Потім у форматі цього заходу було передбачено конкурс проектів. У нас була команда, більшість якої були медики. Інші – студентами педагогічного й економічного вузу. Одна з наших учасниць Олександра Горбуліна запропонувала медичний проект. Ми почали її ідею обговорювати, розвивати і в результаті з’явився «Врятуй життя ближнього» у такому форматі, в якому сьогодні його можна побачити. Ми розуміємо, що знання із невідкладної допомоги не будуть зайвими. Ними повинні володіти не лише люди, які мають відношення до медицини, але й будь-який пересічний громадянин повинен вміти надавати невідкладну допомогу, – розповідає Микола Скорик, співорганізатор, студент Української медичної стоматологічної академії.

До теми: У Полтаві відбулося черговий тренінг з тактичної медицини

Біля Театральної площі розташувалось близько дванадцяти наметів. У кожному проводили майстер-класи з надання домедичної допомоги. Студенти й учні вчились на манекенах зупиняти артеріальну кровотечу, надавати допомогу при відкритих переломах. Медики запрошували до машини швидкої допомоги та демонстрували роботу дефібрилятора. Полтавців також проінструктували, що роботи під час сигналу «Увага всім!», який звучить як довга сирена.

Після того, як бажаючі проходили майстер-класи, вони заповнювали листівки, у яких зазначали своє ім’я та по батькові і кидала їх до лотереї. Кожні півгодини переможці отримували подарунки від спонсорів благодійного проекту.

Читайте також: Життя після демобілізації: як зустрічатимуть військових у Полтавській області

Учасники також прослухали лекцію з правил поведінки під час виявлення підозрілих предметів.

– При виявленні підозрілого, потенційно небезпечного предмету, залежно від місця проживання, потрібно звернутись до органів виконавчої влади. У селі потрібно звернутись до голови сільської ради, який вже проінформує державну службу надзвичайних ситуацій. Якщо предмет виявлено у місті, то потрібно телефонувати на номер «101». Підозрілий предмет при цьому варто помітити будь-яким зручним способом, але ні в якому разі не чіпати його. Спеціалісти по прибутті вже знатимуть що з ним робити, – розповідає Володимир Віннік, начальник групи піротехнічних робіт.

Протягом дня проходив збір благодійних коштів для хлопців, які повернулись із АТО. Виручені кошти підуть на надання психологічної та юридичної консультації військовим. Завтра, 29 квітня, у рамках проекту «Врятуй життя ближнього» на Театральній площі відбудеться концерт за участю зірок «Х-фактора» Руслана Коршунова, Влада Ульянича, гурту «Pochep Beat», суперфіналіста шоу «Україна має талант – 3», учасника шоу «Х-фактор» та фестивалю «Юрмала – 2013» Артема Лоїка.

Дар’я Черкашина

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter