Мер у крижаній воді – у Полтаві відзначають Хрещення (фото)

Суспільство
Андрій Іванов19 січня 2016 о 16:313425 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Мер у крижаній воді – у Полтаві відзначають Хрещення (фото)
19 січня у Полтаві, як і у всій Україні, відзначали Хрещення Христове.

Мер у крижаній воді у Полтаві відзначають ХрещенняФото Андрія Іванова

Сотні Полтавців на центральному міському пляжі міста пірнали в ополонки. Спочатку було театралізоване дійство, в якому розповідали про історію походження свята та християнські традиції його відзначення. Під кінець на сцену піднявся Олександр Мамай, міський голова Полтави та привітав містян зі святом. На останок Архієпископ Полтавський та Кременчуцький Федір прочитав 20-хвилинну молитву та освятив воду.

Після чого усі бажаючи занурювали вже у священну воду. Серед перших – Петро Ворона, депутат Полтавської обласної ради та колишній її голова. Петро Васильович говорить, що він постійно пірнає в ополонку. Зізнається, що це загартовує.

– Я запрошую всіх у нашому місті спробувати зимове купання, це – неймовірне відчуття, – ділиться враженнями Юрій Шавиро, президент федерації тхеквондо ВТФ у Полтавській області. – Це навіть не можна описати словами.

Міський голова Полтави Олександр Мамай – «морж» зі стажем. Він стверджує, що пірнав у крижану воду до Водохрещі, і буде це робити й надалі.

– Всі пісні сьогодні повинні бути про Господа-Бога, – випірнувши з крижаної води, розповів мер. – Я вірю в Бога і хочу, щоб сьогодні всі пісні були про нього та про мир на нашій землі. Сьогодні закінчуються Новорічні свята, я хотів би побажати єдності. Ми повинні усім довести, що ми єдина, унітарна держава, і в єдності наша сила.

Олександр Мамай також зізнався, що йому не холодно, адже поки що відчуває, що крижина вода його «обпалила, наче кип’ятком». Тому, чи холодно, можна буде відчути хвилин за десять. Втім, мабуть Олександр Федорович не дуже боїться холоду, адже після цього він пішов пляжем у одному рушникові та вітався з полтавцями. Вони навіть його пригостили чаєм.

Читайте також: Полтавці не можуть дістатися до роботи або навчання

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter