На дорогах Полтавщини ями площею майже у квадратний кілометр

Суспільство
Андрій Іванов23 березня 2015 о 11:531561 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На дорогах Полтавщини ями площею майже у квадратний кілометр
20 тисяч автомобільних доріг налічують на Полтавщині. Вісім тисяч 876 кілометрів з них – шляхи загального користування.

На дорогах Полтавщини ями площею майже у квадратний кілометр 125 мільйонів піде на ремонт доріг

На сьогоднішній апаратній нараді в Полтавській облдержадміністрації обговорювали зокрема і стан автомобільних доріг області. Коли Дмитро Кобченко, начальник служби автомобільних доріг Полтавської області, розпочав свою промову з історії та статистики, Валерій Головко, голова ОДА, попросив пана Кобченка говорити більше по-суті.

– Ми зараз можемо виїхати в будь-яке село і наслухатися про себе такого, що нам буде мало місця, – зауважив пан Головко. – Статистика, це дуже добре. Але людей зараз більше цікавить на які саме дороги підуть виділені кошти у поточному році. Я навіть як голова адміністрації не знаю ваші плани на ремонт доріг. Хоча Прем’єр дав мені завдання ямковий ремонт за два місяці закінчити.

На дорогах Полтавщини ями площею майже у квадратний кілометр Дмитро Кобченко

– 125 мільйонів гривень виділено у цьому році на реконструкцію доріг, – відповів Дмитро Кобченко. – З них, 75 мільйонів ми даємо основному підряднику ремонтних робіт «Полтаваавтодор». В першу чергу ми ліквідовуватимемо ями на дорогах державного значення.

Втім така відповідь керівника області не влаштувала. У результаті Валерій Головко, дав розпорядження службі автомобільних надати засобам масової інформації повний розклад витрат цих грошей. Щоб не було маніпуляцій з ремонтом доріг, що «хтось заробляє, чи лобіює певний ремонт», підкреслив Головко. Крім розкладу має буде також вказана мотивація рішення, щодо ремонту того, чи іншого шляху.

Також Дмитро Кобченко наголосив на одну ще проблему.

– Ми зробили обстеження всіх доріг в області, – повідомив начальник служби автомобільних доріг. – Ураження ямковісттю – 850 тисяч квадратних метрів. А ліквідували минулого року – усього 233 тисячі. Фінансування цього року передбачено таке ж саме. Тому ми зможемо відремонтувати лише незначну частину доріг.

Цю проблему намагаються вирішити спільно з представниками місцевої влади. Планують розробити конкретний план щодо ремонту доріг в області, щоб за допомогою нього залучити якомога більше державних коштів.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter