На Полтавщині планують створити реабілітаційний центр для «спинальників»

Суспільство
Юлія Обелець20 липня 2016 о 08:011069 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині планують створити реабілітаційний центр для «спинальників»
Голова області Валерій Головко ініціює створення реабілітаційного центру для оздоровлення «спинальників» на базі санаторію у Нових Снжарах.

На Полтавщині планують створити реабілітаційний центр для «спинальників»На Полтавщині планують створити реабілітаційний центр для «спинальників». Фото Ольги Матвієнко.

Ідею про створення на базі вже існуючого санаторного закладу центру, де могли б проходити реабілітацію мешканці області із травмами та захворюваннями опорно-рухової системи, голова Полтавської ОДА Валерій Головко озвучив 19 липня під час прийому громадян, – йдеться у повідомленні прес-служби Полтавської ОДА.

Так колишній вчитель праці Полтавської ЗОШ № 2 Олексій Кривич звернувся до очільника області (і свого колишнього учня) з проханням допомогти з реабілітацією. Через неврологічне захворювання і перелом шийки стегна чоловік був змушений залишити роботу, зараз прикутий до інвалідного візка.

Обговорюючи проблему та шляхи її вирішення, заговорили про можливості реабілітації для «спинальників» узагалі. Свого часу в Україні діяли декілька санаторіїв, де люди з хворобами та травмами опорно-рухового апарату могли пройти якісне лікування та реабілітацію. Всі вони знаходяться у нині окупованому Криму та в Донецькій області, в зоні проведення АТО. Тож доступу до них у «спинальників» просто немає.

— На Полтавщині таких профільних закладів немає. Тому необхідно розробити основний концепт майбутньої програми щодо створення такого реабілітаційного центру на базі існуючого санаторію, — зауважив Валерій Головко.

Відповідне доручення під час прийому громадян він дав директору Департаменту праці та соціального захисту населення Людмилі Корнієнко. Доручив, аби програму розробляли разом із головою Полтавської обласної організації інвалідів Сергієм Чумаком. Йдеться про цільову програму на наступний бюджетний рік.

— Упевнений, що створення реабілітаційного центру для людей із травмами опорно-рухової системи підтримають і депутати обласної ради, — прокоментував Валерій Головко. — Тим більше, що реабілітацію, для прикладу, цілком можна проводити на базі Медичного центру Національної гвардії «Нові Санжари». Там можна буде відкрити й таку необхідну для реабілітації водолікарню. Тим більше, що і серед учасників АТО на сьогодні чимало «спинальників», які також потребують якісної медичної допомоги та реабілітації.

Керівник області прокоментував, що найближчим часом планує провести відповідні переговори з керівництвом Національної гвардії та Міністерства внутрішніх справ.

До теми – Влада на візках: у Полтаві депутати перевірили на собі доступність міста для людей з інвалідністю

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter