На Полтавщині про витрачені кошти відзвітували менше третини кандидатів

Суспільство
Надія Труш30 липня 2016 о 11:58817 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині про витрачені кошти відзвітували менше третини кандидатів
Лише 13 з 47 кандидатів подали підсумкові фінансові звіти (27,6%).

На Полтавщині про витрачені кошти відзвітували менше третини кандидатівНа Полтавщині про витрачені кошти відзвітували менше третини кандидатів. Фото molbuk.ua

При цьому, повні фінансові звіти члени ОВК надавати представникам ОПОРИ відмовились, надавши лише власні аналізи. Про це повідомляє прес-служба громадянської мережі ОПОРА.

Загалом відзвітувались про використання коштів виборчих фондів наступні кандидати: Інна Авраменко (УКРОП), Олександр Березянський («Опозиційний блок»), Руслан Богдан («Батьківщина»), Микола Бондар (самовисування), Олександр Кутовий (самовисування), Руслан Ляшко («Радикальна партія»), Сергій Мамоян («Партія простих людей»), Валентин Манько (самовисування), Олександр Мигаль (самовисування), Людмила Овчаренко («Відродження»), Валерій Пархоменко (самовисування), Марина Петросянц («Солідарність жінок України») та Олексій Рябоконь (самовисування). Усі кандидати подали фінзвіти до 25 липня включно, що не порушує виборче законодавство.

Згідно з частиною 6 статті 49 Закону «Про вибори народних депутатів», розпорядник коштів поточного рахунку виборчого фонду кандидата у депутати в одномандатному окрузі зобов’язаний не пізніш як на сьомий день після дня голосування подати до партії, яка висунула відповідного кандидата у депутати (крім випадку, якщо кандидата висунуто шляхом самовисування), та окружної виборчої комісії остаточний фінансовий звіт про надходження та використання коштів виборчого фонду (на паперових носіях та в електронному вигляді).

Як повідомив ОПОРІ заступник голови ОВК Євген Севастьянов, ще один кандидат – Сергій Носенко (самовисування), подав свій фінансовий звіт на старій формі, тому, за вказівками ЦВК, був відправлений на доопрацювання.

Згідно аналізу фін звітів, найбільше на своє виборчу кампанію витратив самовисуванець Олексій Рябоконь – 792 316,39 грн. Найменше коштувала кампанія Олександра Кутового – 7 596 грн. 8 з 13 кандидатів, що подали фінансові звіти, витратили понад 100 тисяч. Загалом кандидати витратили 2 мільйони 762 тисячі 630,04 гривні.

Цікаво, що в одного з найактивніших кандидатів Олександра Березянського («Опозиційний блок») значиться сума, яку він витратив на свою передвиборчу кампанію, лише у 18200 гривень. При цьому, він на постійній основі влаштовував в окрузі свята морозива, на День молоді в місті Заводське влаштував свято з безкоштовними батутами та вогняним шоу. Також по округу розміщувались білборди та було випущено 5 номерів інформаційного бюлетеня, котрі виходять тиражем у 50 тисяч примірників, та розповсюджувалися магніти з його зображенням. Ще він активно допомагав постраждалим внаслідок негоди в Чорнухинському районі.

В порівнянні з проміжними фінансовими звітами, остаточні суми своїх витрат до ОВК не подали Максим Березін («Європейська партія України») та Іван Близнюк («Свобода»).

Нагадаємо, згідно підрахунку голосів перемогу отримав Руслан Богдан («Батьківщина») – 21,64% (10145 голосів). На другому місці самовисуванець Олексій Рябоконь – 16,72% (7838).

До теми: Бійка, непритомні та ігнорування порушень поліцією на ДВК – ОПОРА відзвітувала про вибори у 151 окрузі

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter