На Сорочинському ярмарку не рекомендують продавати шаурму і молочні коктейлі

Суспільство
Ольга Матвієнко11 серпня 2015 о 16:281655 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Сорочинському ярмарку не рекомендують продавати шаурму і молочні коктейлі
Держсанепідемслужба опублікувала список страв, які не рекомендують продавати на Сорочинському ярмарку.

На Сорочинському ярмарку не рекомендують продавати шаурму і молочні коктейліНа Сорочинцях під заборону потрапили деякі м’ясні та молочні продукти. Фото – kamienczanka.livejournal.com

Із 18 по 23 серпня проходитиме Сорочинський ярмарок. Раніше повідомляли, що на торжищі будуть ретельно перевіряти м’ясо, із якого готуватимуть шашлик, у зв’язку зі спалахом африканської чуми свиней.

Тепер Головне управління Держсанепідслужби в Полтавській області опублікувало список страв, які не рекомендують готувати на ярмарку:

1. Кремові кондитерські вироби з масляним та заварним кремом.

2. Субпродуктові ковбасні вироби (ліверні, кров’яні) та зельці.

3. Молочні коктейлі.

4. Відварене м’ясо та субпродукти (язик, серце, печінка).

5. Страви з січеного м’яса (котлети, биточки, шніцелі, люля-кебаб, тощо), борошняні, овочеві страви із м’ясним фаршем (налисники, котлети в тісті, перець з начинкою м’ясним фаршем, чебуреки, тощо), крім тих, що приготовані із заморожених напівфабрикатів, виготовлених на підприємствах харчової промисловості та стаціонарних підприємствах ресторанного господарства.

6. Паштети, холодці, заливні страви.

7. Шаурма

8. Овочеві та м'ясні салати, окрошка

9. Гриби дикорослі свіжі, консервовані

Крім того підприємцям нагадують, що вони повинні мати усі необхідні документи та дозволи для реалізації своєї продукції й забезпечити належні санітарні умови приготування та зберігання їжі.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter