Найбільше українців продають в Росію та Польщу

Суспільство
Ольга Правденко29 липня 2016 о 17:11871 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Найбільше українців продають в Росію та Польщу
Торгівля чоловіками нині у світі переважає над торгівлею жінками. Переважна більшість потерпілих, це молоді люди віком до 34 років.

Найбільше українців продають в Росію та ПольщуПід час прес-конференції

30 липня – Всесвітній день боротьби із торгівлею людьми. З цієї нагоди БО «Світло надії» спільно із ГУ Наццполіції в Полтавській області, управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської ОДА та Полтавським міським центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організували прес-конференцію. На ній про анонсували і завтрашній захід – «Спільними зусиллями проти торгівлі людьми».

За 15 років в Україні 12 тисяч осіб постраждало від торгівлі людьми. За цей рік зареєстровано 491 випадок торгівлі людьми.

Серед форм експлуатації найпоширеніша зараз трудова. За минулий рік із виявлених 740 осіб 91% були втягнуті саме в неї. Сексуальна експлуатація склала лише 7 %. За статистикою Міжнародної організації з міграції сексуальна експлуатація втратила свою перевагу перед трудовою ще із середини 2000-х років.

– Цього року наша організація стала членом Всеукраїнської громадської коаліції з протидії торгівлі людьми в Україні. Активні громадські організації з різних регіонів країни об’єдналися в таку коаліцію, щоб протидіяти цій проблемі, – говорить Роман Дрозд, заступник виконавчого директора БО «Світло надії».

Торгівля людьми буває зовнішньою ( за кордон) і внутрішньою ( всередині країни). За минулий частка внутрішньої торгівлі склала в Україні 3,5 % – це близько 20 осіб.

– Якщо говорити про країни призначення, де відбувається це з людьми, то 49% – Російська Федерація, 14% – Польща, 11% – Туреччина, 6 % випадків зареєстровано в межах нашої країни, – зазначає Роман Дрозд. – Щодо гендерної статистики, то варто підкреслити, що до 2012 року переважала торгівля жінками, але з 2012 року статистика змінилася, переважна більшість – це чоловіки, які страждають від трудової експлуатації.

У щорічній доповіді Державного департаменту США «Про торгівлю людьми» 2016 року, Україна тоїть наряду з такими країнами, як Афганістан, Конго, Куба, Пакистан, Таїланд і Туніс.

За словами Романа Дрозда до групи ризику належать люди без освіти, або випускники профтехучилищ. Статистика свідчить, що в явище торгівлі людьми набагато менше потрапляють особи, котрі мають вищу освіту.

У 2016 році 5 осіб з Полтавської області отримали статус постраждалих від торгівлі людьми.

– До цього часу: у 2013, 2014, 2015 роках жодна особа у Полтавській області не отримала такого статусу. Є порядок визначення статусу саме такої особи. До внесених у 2016 році змін,в цей статус, треба було довести в суді, що ця особа постраждала. Довести факт торгівлі людьми дуже важко, – каже Наталія Шкоденко, заступник начальника Управління — начальник відділу у справах сім’ї та молоді. – Як тільки прогалини в законодавстві були прийняті на початку 2016 року 5 особам, які безпосередньо постраждали від торгівлі людьми, було надано статус. Цим людям почала надаватися комплексна допомога – одноразова матеріальна в розмірі мінімальної заробітної плати, допомога юридична, психологічна, з працевлаштуванням на роботу і так далі.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter