Полтавців закликають прийти на акцію проти торгівлі людьми

Суспільство
Ольга Правденко29 липня 2016 о 14:24887 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавців закликають прийти на акцію проти торгівлі людьми
Акція стартує одночасно в 15-х містах України.

Полтавців закликають прийти на акцію проти торгівлі людьмиМета акції – виявити осіб, які постраждали від торгівлі людьми. Фото з сайту zakarpattya.net

30 липня у світі відзначають день боротьби із торгівлею людьми. За 15 років в Україні 12 тисяч осіб постраждало від торгівлі людьми. Лише за минулий рік 740 осіб з цією проблемою звернулися і отримали допомогу від міжнародної організації з міграції і партнерів.

Тож завтра, 30 липня, в Полтаві відбудеться акція «Спільними зусиллями проти торгівлі людьми в Україні». Триватиме вона з 11.00 до 15.00 у двох місцях:

центральна піша зона вул. Соборності (біля ЦУМу) з 11.00 до 12.30;

залізничний вокзал «Полтава-Південна» з 13.00 до 15.00.

Організатори заходу БО «Світло надії», ГУ Наццполіції в Полтавській області, управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської ОДА та Полтавський міскьй центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Читайте також: Полтавка віддала своє немовля іншій жінці

– Окрім інформування людей про ризики потрапляння у ситуацію торгівлі людьми, основний акцент акції – попередня ідентифікація, ймовірно постраждалих від торгівлі людьми. Ми розробили анкети, опитаємо полтавців. Можливо, вони навіть не знають, що постраждали від цього, адже часто люди думають, що їм просто не поталанило з умовами праці та роботодавцем, – говорить Роман Дрозд, заступник виконавчого директора БО «Світло Надії».

Допомогу людям також надаватимуть поліцейські відділу боротьби зі злочинами пов'язаними з торгівлею людьми, працівники БО «Світло надії», інші організатори заходу.

Читайте також: на Полтавщині жінка з вагітною донькою просила міліціонерів врятувати їх з рабства

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter