Німці протягом трьох років удосконалюватимуть Полтаву

Суспільство
Ольга Правденко29 травня 2016 о 10:00754 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Німці протягом трьох років удосконалюватимуть Полтаву
Німці розроблятимуть інтегрований план розвитку Полтави та готуватимуть інвестиційні проекти.

Німці протягом трьох років удосконалюватимуть ПолтавуПідписання угоди. Фото з сайту decentralization.gov.ua

Німецьке товариство міжнародного співробітництва приїде до Полтави на
три роки, для реалізації проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні». Протокол про співробітництво днями підписали директор проекту «GIZ» Матіас Брандт і мер Полтави Олександр Мамай, – повідомляють на сайті «Децентралізація влади».

– На сьогоднішній день на вулиці Небесної Сотні, 1 ми їм виділили приміщення, в якому вони зараз, за свої власні кошти, роблять ремонт. Ми підписали протокол після 3-х місячної співпраці. Вони вивчали наш ринок і все, що коється у нас в місті. Тиждень тому німецькі колеги прийняли рішення тут залишитись, а тепер підписали протокол, - розповів Олександр Мамай.

Основними сферами співробітництва за цим протоколом є: розробка інтегрованого плану розвитку міста Полтава (разом з цим фахівці міської ради будуть навчатися розробляти подібні плани), підготовка інвестиційних проектів у рамках плану інтегрованого розвитку, демонстрація на невеликому обраному містом об’єкті, як такий план функціонує на практиці, обмін досвідом з іншими містами України, оптимізація нормативно-правової бази відповідно до європейських стандартів місцевого самоврядування та міського розвитку, а також заснування навчального курсу з інтегрованого міського розвитку для фахівців з містобудування та архітектури.

Протокол підписаний на три роки, і передбачається, що саме за цей час, тобто до кінця 2018 року, готовий план інтегрованого розвитку Полтави буде переданий на затвердження депутатам Полтавської міської ради.

«Сьогодні ми даємо офіційний старт нашій співпраці, але в дійсності наша робота розпочалась три тижні тому. За цей час ми побачили, з яким ентузіазмом співпрацюють з нами. Я сподіваюся, що з допомогою міської ради ми невдовзі відкриємо інформаційний центр для громадян, куди зможе прийти кожен, щоб побачити та отримати інформацію про те, що відбувається. Сьогодні ми будемо вирішувати які етапи маємо пройти для покращення життя людей», – говорить Директор проекту Матіас Брандт GIZ.

Після підписання протоколу представники міждисциплінарної робочої групи, що працюють над планом інтегрованого розвитку Полтави, візьмуть участь у практичному воркшопі «Позиціонування Полтави», організованому за підтримки GIZ. Метою воркшопу є розробка довгострокової візії для стратегічного позиціонування та формування образу Полтави. Візія, в свою чергу, зможе дати важливі орієнтири для розробки плану інтегрованого розвитку міста.

Учасники воркшопу обговорять, як Полтава може самоствердитись у національному та міжнародному конкурентному середовищі, які сильні сторони роблять місто винятковим з точки зору економіки, туризму, культури та ін. Окрім того, результати воркшопу служитимуть базою для розробки маркетингової концепції Полтави.

Читайте також: Полтаву зроблять комфортнішою для життя з допомогою німців

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter