Пенсіонерам субсидію нараховуватимуть по новому

Суспільство
Ольга Правденко12 вересня 2016 о 11:591160 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Пенсіонерам субсидію нараховуватимуть по новому
Субсидія для пенсіонерів, які перестали працювати в цьому році, нараховуватиметься за новими правилами.

Пенсіонерам субсидію нараховуватимуть по новомуНові правила при нарахування субсидії для пенсіонерів, які не працюють. Фото з сайту 2017rik.pp.ua

Пенсіонерам, які перестали працювати у цьому році і не мають інших доходів, крім пенсії, при розрахунку розміру субсидії не будуть враховувати дохід за весь минулий рік, а братимуть до уваги лише розмір щомісячної пенсії. Таку інформацію озвучив міністр соціальної політики Андрій Рева, – пишуть на Урядовому порталі.

За його словами, цим рішенням уряд відреагував на чисельні звернення українців, які у 2015 році працювали і отримували заробітну плату, або, скажімо, зарплату і пенсію, а у 2016 році з тих чи інших причин залишили роботу і отримують єдиний вид доходу – пенсію.

– У людей це викликало нерозуміння, чому беруться до уваги їхні доходи, які не відповідають сьогоднішньому дню. Мовляв, чому при розрахунку розміру субсидії у 2016 році враховується дохід за весь 2015 рік, якого в реальності у людини сьогодні немає. Тому прийнято соціально справедливе рішення – піти назустріч пенсіонерам в той час, як їх доходи знизилися у порівнянні з минулим роком, – зазначив Андрій Рева.

Рішення ухвалено на засіданні Уряду 8 вересня 2016 року і найближчим часом вступить в дію. Таким чином, усім не працюючим пенсіонерам, які звернуться за призначенням житлових субсидій з вересня цього року, субсидія буде призначена за новими правилами - виходячи лише з розміру щомісячної пенсії, а не сукупного доходу за весь 2015 рік.

Читайте також: У службі соцзахисту відповіли на актуальні питання полтавців про субсидію

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter